Är arganolja samma sak som naturlig hudvård?

Det blir alltmer populärt att använda sig av naturliga skönhetsprodukter. Smink och hudvårdsprodukter ska vara naturliga och ekologiska. När det gäller arganolja så kan man undra om det här är samma sak som naturlig hudvård. Det rör ju sig trots allt bara om olja som man gnider in i hud och i hårbotten. Svaret på frågan är ja, men bara om man köper oljan från ett märke som framställer arganoljan på ett naturligt sätt.

Naturlig arganolja

När du ska köpa arganoljan så ska du ta en titt på innehållsförteckningen. Det ska stå 100 % argan oil, eller arganolja på svenska. Om det inte gör det så betyder det att det finns annat i flaskan som har tillsatts av olika anledningar. Det här behöver inte betyda att man får en dålig hudvårdsprodukt, men med kemikaliska tillsatser så kan man inte längre säga att det rör sig om naturlig hudvård.

Bra arganoljeproducenter tar fram oljan genom att kallpressa den. Det här är en arbetsprocess som leder till ekologisk arganolja av hög kvalitet. Sedan så kan det vara bra att veta att oljan som kommer från Marocko anses vara den bästa. Den som kommer från Filipinerna kommer från träd som har importerats och som inte växer naturligt i landet. Det här kan också vara något att tänka på då du vill ha en naturlig hudvårdsprodukt med bästa kraft så att du kan bli av med acne, vårda torr hy och få fina nagelband åter.

hudolja

Leave a Comment