Lös dina hudproblem med arganolja

Armbågar som kliar och blöder, torr hy i ansiktet som irriterar och svider, hår som hänger totalt livlöst… Det här är problem som de flesta kan relatera till. En del lider bara av torr hud under vinterhalvåret medan andra ständigt dras med hudirritation samt hårtoppar som klyvs. En lösning på problemet kan vara arganolja som är en helt naturlig och ekologisk produkt som alltfler upptäcker. Arganoljan är otroligt full av näring och den har de egenskaper som krävs för att din hud ska kunna tillgodogöra sig de här ämnena.

Det är inte ovanligt att uppleva omedelbar förbättring då man börjar använda sig av denna olja och kanske är det också därför som den är så populär runtom i världen. Applicera arganolja under några dagars tid, använd arganolja schampo, och vips så får du välmående hy, fina naglar och vackert hår, är det så enkelt? Ja för vissa så är det faktiskt så enkelt så det är klart att även du ska testa!

Du kan köpa arganolja online till ett bra pris hos Svensk Hälsokost här.

Arganolja – ett mirakelmedel från Marocko

Om du inte redan har surfat vidare till närmsta hälsokost med den välgörande arganoljan så kanske du vill veta lite mer om den. Det här är en ekologisk olja som kallpressas och som ger livet åter till hud som är mogen eller som har skadats. Oljan är så pass vänlig att man kan använda den omkring ögonen utan att det här irriterar eller utgör en fara.

Arganoljans ursprung är Marocko där man utvinner den från trädet Argana Spinosa som också kallas för arganträdet och som finns i landets sydvästra delar. Det här är ett unikt träd som kan bli upp till 4 meter högt. Det är från trädets frukt som man får oljan och då närmare bestämt från fröna. Varje frukt har tre frön som är fulla av den vitaliserande oljan. I Marocko så har man använt sig av denna mirakelolja sedan urminnes tider, men nu så är hemligheten avslöjad och resten av världen drar nytta av en produkt som är otroligt effektiv och skonsam. Idag så är det vanligt med kvinnliga kooperativ som tar fram oljan i Marocko.

arganträdet

Vad finns i oljan?

Nu behöver du inte bli troende och gå med i någon argankult för att förstå varför du ska börja använda dig av arganoljan för att bli av med hudproblem som torr hud, acne, trista naglar och släpigt hår. I den här oljan finns vitamin E, trierpener, fytosteroler och karotin. Det är de här viktiga ämnena som ger den fantastiska effekten, som förvisso kan upplevas som ett mirakel men som alltså är fullständigt naturlig.

Användningsområden

Traditionellt sett så har arganoljan använts som skydd mot solen och som ett verksamt botemedel mot eksem i ansiktet och på andra delar av kroppen. Dessutom så har man sett att arganolja fungerar mot olika slags utslag och att den ger en god effekt på livlöst hår. Nu kan det rekommenderas att använda arganolja schampo till håret och inte att gnida in hårbottnen med själva oljan även om detta kan ge goda resultat. Det är helt enkelt lite lättare att schamponera som vanligt än att jobba med oljan direkt mot håret.

Arganolja är bland annat bra för:

• Torr hy
• Spruckna läppar
• Nariga naglar och förstörda nagelband
• Irriterad och sprucken hud på kroppsdelar som armbågarna
• Mot acne
• Mot utslag och blemmor
• För torr hårbotten
• Mot kluvna hårtoppar
• Humöret (man blir glad av de goda effekterna!)

Hur ska man använda oljan?

Det är mycket enkelt att använda sig av den här oljan. Det vanligaste är att man får en pipett med i flaskan och med denna så kan man pressa ut några droppar på fingrarna eller i handflatan. Det är viktigt att du har rena händer då du applicerar arganoljan, och det särskilt i ansiktet. Tänk också på att inte låta pipetten komma i direkt kontakt med din hud eftersom den då kan tillföra oljan i flaskan bakterier.

arganolja

När du börjar använda dig av argan så bör du vara försiktig och börja med några få droppar. Massera in i det område som du vill behandla. En del tycker att det är bäst att göra detta innan läggdags för att låta oljan verka ostört av smink och annat under natten. I och med att den här oljan inte är särskilt oljig så störs man inte av den på fingertoppar eller i ansikte vilket är en stor fördel så även då du börjar applicera lite mer så kommer du inte att uppleva att huden blir fettig av detta.

Man kan använda sig av oljan 2-3 gånger per dag men för många så räcker det bra med en behandling på kvällen efter dusch och ansiktstvätt.

Här får du fem tips om hur du kan använda dig av arganoljan. Tipsen kommer från en man vilket påminner oss om att den här oljan är användbar både för män och kvinnor.

Vårdar och skyddar

Det är kombinationen vård och skydd som gör att så många blir totalt tokiga i arganoljan och hyllar den till skyarna ovanför arganträdens toppar. Man mår givetvis bra av att slippa torr hy som kliar och blöder och så sitter det fint med vackra hy i ansiktet och på resten av kroppen. Med regelbunden användning så kan man bli av med acne och få en helt ny lyster. Man får en bättre grund för smink och man känner av hälsan på djupet vilket i sin tur även syns på ytan. Samtidigt som man får den förskönande effekten så skyddas huden mot den påfrestning som den utsätts för dagligen i form av kemikalier, luftföroreningar och naturlig stimulation från väder och vind.

Vad säger vetenskapen?

Om man ser på studier som handlar om arganoljans goda egenskaper så tycks det vara solklart att den är av stor nytta både utvändigt och invändigt med omega 6 och E vitamin. Det forskas fortfarande omkring det där med att oljan skulle kunna vara anti aging det vill säga att den motverkar åldrandet. Det finns tecken som tyder på detta men ingen studie har hittills kunnat bevisa anti aging effekt.

Priser

Vad gäller priser på arganoljor så kan det här variera. Det är viktigt att man skaffar en bra produkt och därför så kan det vara klokt att betala lite mer för oljan. Om du vänder dig till bra hälsokost- och skönhetsbutiker på nätet så ska du finna ekologisk arganolja som håller hög kvalitet. Har du tur så kanske du får en rabatt som gör att du sparar på köpet. Räkna med ett pris på omkring hundralappen för en flaska på 30 ml. Ibland kan det kosta mer, ibland mindre. Det här beror helt på den butik som du väljer. Kom dock ihåg att en flaska med olja som håller hög kvalitet räcker länge.

Hur ska man förvara arganoljan?

En del väljer att förvara arganoljan i kylen för att den ska hålla längre. Men om du använder den ofta så kan du gott ha den ståendes på en vanlig hylla utan att den kommer att bli dålig. Det är inte bra med alltför stora temperatursvängningar men om du använder en mindre flaska på någon månads tid så har du inte mycket att oroa dig för. Undvik dock att först ha den i kylen för att sedan lämna den i rumstemperatur under längre tid för då får du de där temperatursvängningarna som inte är bra.

Tänk på hur oljan luktar innan du applicerar. Om den har en väldigt stark doft så är det ett tecken på att den inte längre är bra.

Spa hemma varje dag med arganolja!
Spa hemma varje dag med arganolja!

Schampo med arganolja

Du kan även skaffa ett schampo som har arganoljan som ingrediens. Det här är ett smart drag om du vill skydda ditt hår och få det att det bättre ut. Arganoljan är lämplig för alla hårtyper men särskilt för de som lider av torr hårbotten. Oljan är också bra mot kluvna hårtoppar och många får en glansig effekt av att använda sig av schampo med arganolja samtidigt som de upplever att håret blir mer elastiskt. Sedan så skadar det ju inte att veta att man tvättar håret med en hälsosam ekologisk produkt.

arganolja schampo

Du kan även köpa arganolja schampo hos Svensk Hälsokost.

Leave a Comment