Vad händer vid kalciumbrist?

Det kan ta ett bra tag innan det verkligen händer något då kroppen urarmas på kalcium. Kalciumbrist är något att ta på allvar för det här betyder i praktiken att skelettet kommer att bli fattigt på detta viktiga mineral som ser till att våra ben är starka. När kalciumbristen har gått riktigt långt så kan man råka ut för benskörhet och det är riktigt farligt för äldre som kanske redan har problem med att hålla balansen.

Det finns en rad olika symptom på kalciumbrist som man kanske inte tänker beror på att man inte får tillräckligt med kalcium. Man kan till exempel uppleva att det är svårt att sova och man kan även bli mentalt störd och drabbas av problem med depressioner. Det här är inget som sker på en dag eftersom man har depåer i skelettet som räcker ett bra tag och det kan vara klokt att ta saker som trötthet, nedstämdhet och svårigheter att sova på allvar. Även om det sedan visar sig att symptomen inte berodde på kalciumbrist så är det ju bra att man upptäcker vad de beror på och gör något åt saken.

Kalciumbrist barn kan drabbas av kan bero på sjukdom men också på att barnet kanske inte kan dricka och äta mjölkprodukter. Om man har ett barn som är laktosintolerant så är det viktigt att finna andra källor och att hålla ett öga på barnets hälsa. Det kan till exempel vara klokt att rådgöra med barnets läkare omkring hur pass mycket man ska ge av saker som är kalciumberikade för att se till att barnet inte drabbas av brist.

Leave a Comment