Fråga: vad händer vid kalciumbrist?

Det händer en hel del i kroppen vid kalciumbrist, och du bör vara uppmärksam om tecken på detta tillstånd.

Vanliga symptom på grund av kalciumbrist är:

  • Torrt hår och torra naglar
  • Sömnproblem
  • Problem med tänder och tandkött
  • Muskelkramper
  • Högt blodtryck
  • Menskramper
  • Benbrott

Det finns bra preparat som kan ge dig mer kalcium men innan du köper kalciumtillskott så måste du säkra dig om att du verkligen lider brist på kalcium.

Även om det inte är farligt att ta kalciumtillskott trots att du inte lider brist så är det ju onödigt att investera i detta då det inte behövs. Om du lider av ett eller flera av symptomen beskrivna här ovan så ska du gå vidare.

Boka tid hos en läkare och bli undersökt. Var medveten om att du kan behöva mer än kalciumtillskott för att må bra igen.

Det som händer vid kalciumbrist är att hela kroppen påverkas av symptomen som uppstår. Det betyder att du kan uppleva att du är tröttare än vanligt som en bieffekt av att du har ledsmärta, ont i tänderna och att huden är torr och kliar.

Du kan behöva behandla mer än kalcuimbristen så se till att få professionell rådgivning så att du kan ta hand om dig själv på ett effektivt och smart sätt.

Lägg också om din livsstil i den mån du kan. God hälsa går hand i hand med rätt näring, motion och så känslan av att livet har en mening…

Ska du bli religiös, bli medlem i en klubb eller kanske läsa en inspirerande bok? Det finns så mycket att göra för att få mer mening i livet.

En sak är säker, om du tar hand om kalciumbrist och ser till att den motverkas så kommer du att må bättre. Då blir det också lättare att se glädje och mening i livet.

Ta det första steget nu, det finns inget att vänta på!

Leave a Comment