Manuell vetegräspress eller en elektrisk vetegräs juicer?

När du vill göra vetegräsjuice så är en fråga du snart kommer att ställa dig om du ska pressa manuellt eller med en elektrisk vetegräs juicer. Det är en bra fråga och svaret kommer att bero en hel del på hur ofta du kommer att göra juice och hur mycket.

Summan av kardemumman om vetegräspress är:

Av min erfarenhet är det bäst att börja med en manuell vetegräspress när du är helt ny på att göra egen vetegräspress. Då tycker jag att du ska välja den som du kan se genom att klicka här.

Om du har kommit en bit på väg är det dags för en elektrisk vetegräspress och då tycker jag du ska välja en Sage som gör mer än vetegräsjuice. Den kan du se genom att klicka här.

Nu kan vi gå in lite mer på detaljer omkring manuell vetegräspressning och vad som kan vara bra att tänka på då du ska skaffa din första press…

Låt oss se på några fördelar med att pressa vetegräsjuice manuellt:

  • Du kan ta vetegräspressen med dig överallt, pressa utomhus om du vill det!
  • Du kommer inte att förlora vitaminer och mineraler på grund av upphettning
  • En manuell vetegräspress är billigare än en elektrisk variant
  • För mindre mängder juice så behöver du inte mer än en mindre manuell press

Om du vill ha en bra manuell vetegräspress kan du klicka här för att se på den som Bagaren & Kocken har.

En elektrisk vetegräsjuicer har också fördelar:

  • Det går snabbare att pressa juice
  • Du kan investera i en vetegräsjuicer av hög kvalitet för att få bästa juicen
  • Du blir inte trött i armen då du slipper stå och veva
  • Det blir mindre stök i köket
  • Du kan använda den till andra juicer

På Bagaren & Kocken finns det flera olika elektriska juicepressar som fungerar fint för vetegräspressning. Du kan klicka här för att se en press som har fått höga betyg av användare.

Vad ska du välja, elektrisk juicer eller manuell juicer?

Om du är nybörjare och precis har kommit igång med att shotta vetegräsjuice så ska du välja en manuell vetegräsjuicer. Den är enkel att använda och du får en så skön känsla för juiceprocessen. Är du en person som tycker om att leva i trädgården så kanske du vill pressa juicen utomhus vid din egen vetegräsodling!

Om du har pressat vetegräsjuice ett tag och behöver mer för att flera familjemedlemmar har hakat på trenden så behöver du antagligen mer kraft än vad den manuella juicermaskinen kan ge dig. Då kan det vara klokt att investera i en bättre juicer som är lätt att göra ren och som dessutom kallpressar så att du inte förlorar viktiga vitaminer.

Vad rekommenderar jag?

Av erfarenhet kan jag säga att det är både roligt och enkelt med en manuell vetegräspress. Jag hade börjat med den här pressen, klicka här, och sedan eventuellt funderat på en elektrisk längre fram.

Det ska dock sägas att för er som tycker att det är roligt att dricka hemmagjord juice av grönsaker och frukt finns det en fördel med att köpa en elektrisk variant på en gång. Den kan du använda för morötter, apelsiner och vetegräs i enlighet med behov och lust. I sådant fall tycker jag att du ska se närmre på Sage pressen som finns här.

Leave a Comment