Hur blir man smal – 20 effektiva lösningar!

Idag är det många som funderar på hur man kan bli smal på kortast tid och utan att uppleva att livet blir för hemskt. Fast faktum är att många metoder för viktnedgång precis tvärtom gör livet bättre. Det hela beror på vad du gör, hur och vilka resultat du ser.

Om du har testat allt från pulverdrinkar till bara bananer så kanske du känner att det är hopplöst. Finns det inget annat som fungerar. Hur blir man smal när man har provat allt?

Vi ska se på 20 förslag så att du kanske kan hitta en ny väg att gå för att bli smal på en månad och för evigt. Men det är viktigt att säga att oavsett om du kommer att använda viktminskning medicin eller köra på HIIT träning med intervallfasta så bör du ha en genomtänkt plan.

Ställ följande frågor innan du drar igång:

 • Hur länge vill jag hålla på med denna metod? Under en kortare period eller som en ny livsstil?
 • Har jag allt som krävs för att klara av metodens krav?
 • Har jag tid och rätt mindset för att lyckas med metoden?
 • Har jag en särskild målvikt eller handlar det mest om att jag vill vara så smal att det känns bra för mig med tanke på kläder och så vidare?
våg
Kommer fokus att ligga på vågen?

Håll dina svar på dessa frågor i åtanke nu när vi ska se närmre på du kan bli smal snabbt med följande 20 metoder.

20 metoder för att bli smal snabbt

 1. Planering av måltider

Börja lägga upp en plan för dina måltider, vecka för vecka. Här kan du också lägga in saker som bantningspiller, äppelcidervinäger och annat som du vill göra för att bli smal på en månad, gå ner 10 kg eller nå ett annat viktmål.

 1. Dansträning

Om du tycker om att dansa så kanske du borde beakta att göra det mer. Du måste inte gå till en dansskola som då du var ung. Dans är ett fantastiskt sätt att bränna kalorier på. Det finns studier som visar att dans får tonårsflickor att må bättre och det är faktiskt ingen skillnad om du är äldre dam eller man eller inte riktigt säker på vad du är. Det är bara att dansa!

Här har du grundstegen i salsa ställ dig upp och börja nu:

 1. Mindful eating

Kommer du ihåg din sista måltid? Det är du inte ensam om att inte göra! Vi gör ofta många andra saker när vi äter och det är något som kan störa matsmältningsprocessen. Om du börjar med att ta ett andetag genom din näsa och aktivera din vagusnerv så är du i ett helt annat läge.

Öva på att äta långsamt och njut av varje tugga för att hjälpa till med portionskontroll och matsmältning. Du kommer att njuta mycket mer av dina måltider och då kan det bli lättare när de är mindre och kanske inte smakar som vanligt utan socker, fröfetter och annat som du har tagit bort från din diet.

mindful eating
Vad tänker du på när du äter?
 1. Utomhusaktiviteter

Hur ofta gör du något utomhus? Svaret på frågan hur blir man smal snabbt som barn är ofta just att gå ut och leka. Men vuxna kan göra precis samma sak. Delta i utomhusaktiviteter som vandring, cykling eller kajakpaddling för att få träning att kännas som ett äventyr.

Du kan inte äta när du sysslar med detta och du vänder den negativa trenden. Att vara utomhus mycket är också något som kan leda till att du får ett starkare och gladare psyke.

 1. Veggie night

Ägna en eller några kvällar i veckan åt vegetariska måltider med fokus på färska och näringsrika grönsaker. Kanske kan du köra veggie day och bara äta frukt och grönt en dag i veckan. Utan bröd, pasta, ris och potatis kan du snabbt se resultat.

Även om det finns socker i frukt så är det inte samma sak som att sätta i sig andra sötsaker för du får samtidigt en massa fibrer som bromsar insulinutsöndringen.

 1. Gruppträning

Du måste inte alltid träna med gummiband ensam hemma.  Att gå med i en lokal träningsgrupp eller ett idrottslag kan ge motivation och göra träning roligare. Om du gillar fotboll kanske du ska söka upp en Korpen-klubb nära dig.

spela fotboll
Spela boll med gubbarna!
 1. Vätskestrategi

Ibland förväxlas törst med hunger. Drick ett glas vatten innan du äter för att säkerställa att du verkligen är hungrig. Vänta lite och se om det var törst eller hunger.

 1. Kreativ matlagning

Experimentera med hälsosamma matlagningsmetoder som ångning, grillning och bakning istället för att steka. Det går att laga en massa mat helt utan matfetter.

 1. Skrivbordsträning

Om du har ett stillasittande jobb kan du använda små övningar vid ditt skrivbord eller ta regelbundna promenadpauser.

Exempel på skrivbordsövningar:

 

 1. Konstterapi

Att engagera sig i konstnärliga aktiviteter som att måla eller skulptera kan vara en stor stressavlastare och hjälpa till att hantera känslomässigt ätande.

 1. Yoga och meditation

Utöva yoga och meditation för att öka mindfulness och kroppsmedvetenhet vilket bidrar till bättre matvanor.

 1. Promenadmöten

Istället för att sitta i ett konferensrum kan du föreslå promenadmöten på jobbet. Detta kan fungera riktigt bra med en arbetsgrupp som redan är sammansvetsad. Gå ut och gå medans ni diskuterar vad som har gjorts och vad som bör göras.

 1. Köp ekologisk mat från bondgårdar

Handla på lokala bondemarknader eller direkt från en bondgård för färska och säsongsbetonade råvaror för att inspirera till hälsosamma hemlagade måltider. När du drar ner på gifterna i maten kan det också påverka din metabola hälsa på ett positivt sätt.

 1. Intervallfasta

Prova intervallfasta med rätt vägledning vilket kan vara ett effektivt sätt att kontrollera kaloriintaget. Om du kör 24 timmars, 48 timmars eller 74 timmars vattenfasta kommer du med säkerhet att bli smal snabbt!

 1. Spännande mat

Utforska internationella rätter som betonar hälsosamma ingredienser som japansk mat, medelhavsmat eller thailändsk mat.

 1. Fitnessappar och utmaningar

Använd appar för att ställa in personliga träningsutmaningar, spåra dina framsteg och hålla dig motiverad. Det finns gratis appar i detta syfte

 1. Family Fitness Time

Gör träningen till en familjeaktivitet genom att spela aktiva spel eller gå på familjecykelturer eller promenader.

 1. Odla din egen mat

Odla dina grönsaker i krukor inomhus eller i en trädgård. Att sköta en trädgård är en måttlig fysisk aktivitet och du får färskvaror.

 

 1. Volontärarbete

Gå med i volontäraktiviteter som kräver fysiskt arbete såsom städning eller byggprojekt. Kanske kan du hjälpa en äldre person som behöver komma ut och röra på sig. Precis som du med andra ord!

 1. Sov gott

Se till att du får tillräckligt med sömn eftersom brist på sömn kan påverka ämnesomsättningen och hungerhormoner. Om du sover med öppen mun ska du se på övningar för att andas genom näsan då du sover.

Kom ihåg att det är viktigt att rådgöra med någon som kan hälsa och fitness innan du gör betydande förändringar i din kost eller träningsrutin. Detta särskilt om du har några underliggande hälsotillstånd. Du bör inte börja med vattenfasta i flera dagars tid utan att förstå hur detta förbereds och hur du bryter din fasta.

Personlig vägledning kan hjälpa till att säkerställa att din viktminskningsplan är säker, effektiv och skräddarsydd för dina individuella behov och mål.

Vilken träningsform ska du välja?

Även om vi idag vet att det inte handlar om kalorier in och kalorier ut så är det klart att träning kan hjälpa dig med din kropp och viktnedgång. När du tränar så hjälper du ju kroppens hormoner att balansera. I samband med korrekt kost och andra insatser så kan rätt typ av träning skynda på din resa mot den perfekta vikten.

Låt oss jämföra några träningsformer med tanke på fettförbränning

Här är en tabell som jämför olika typer av övningar och den uppskattade mängden fett som de bränner, översatt till svenska. Det är viktigt att notera att den exakta mängden fett som bränns kan variera kraftigt baserat på flera faktorer, som en persons vikt, ämnesomsättning, övningens intensitet och varaktighet. Dessa siffror är baserade på en genomsnittlig person som väger cirka 70 kg och tränar med måttlig intensitet i 30 minuter.

Träningstyp Uppskattad Fettförbränning (gram) Anmärkningar/Kommentarer
Gång (5,6 km/h) 7-10 Skonsam och lämplig för alla konditionsnivåer
Löpning (8 km/h) 18-25 Mer intensiv, bra för hjärthälsan
Cykling (19-22 km/h) 15-20 Skonsam mot leder
Simning (allmän) 15-20 Helkroppsträning, skonsam mot leder
Yoga (Hatha) 5-8 Fokuserar på flexibilitet och stressreducering
Dans (aerob) 15-20 Roligt och engagerande sätt att träna
Styrketräning 15-20 Bygger muskelmassa, bränner fett i vila
Rodd (måttlig takt) 15-20 Tränar både över- och underkropp
Vandring 15-20 Inkluderar naturlig terräng
CrossFit (allmän) 20-25 Högintensiv, varierad träning

 

Ha i åtanke att dessa siffror är allmänna uppskattningar och kan variera betydligt beroende på individuella faktorer. För en personlig bedömning av din fettförbränningspotential under olika övningar kan det vara bra att konsultera någon som kan utvärdera din specifika situation.

Dessutom är en kombination av dessa övningar tillsammans med en balanserad kost ofta det mest effektiva sättet att uppnå hälsosam viktminskning. Se över hur pass insulinresistent du är och beakta möjligheten att ändra din diet så att du drar ner på det som ökar insulinet och sedan leder till att ökat sockersug.