Gå ner 10 kg på en månad – Så gör du!

Kan du gå ner i vikt på en månad? Kan du gå ner 10 kg på en månad? Ja, det är klart att du kan! Nu ska vi ser närmre på hur du gör…

Gå ner i vikt på en månad

Det är bra med ett mål och därför kan det vara bra att du säger till dig själv att du ska gå ner 10 kg på en månad. Men du ska veta att det kan bli mer än så. Även om det blir mindre kommer följande tips att hjälpa dig i rätt riktning. Det är ju bara att fortsätta på samma sätt tills du blir nöjd.

Här är några produkter som kan hjälpa dig att gå ner i vikt snabbare:

Cordy träningsstudsmatta utan fjädrar
4.5 av 5
4.5/5

Full recension

Sportgymbutiken.se
2 499 Kr
Löpband Cardio Fit T10, Fell
3.9 av 5
3.9/5

Full recension

Sportgymbutiken.se
9 999 Kr
Bragg Äppelcidervinäger
5 av 5
5/5

Full recension

Svensktkosttillskott.se
189 Kr
BounceUp Trampoline
4.8 av 5
4.8/5

Full recension

Traningspartner.se
2 499 Kr
JumpMaster 4.3 m studsmatta med skyddsnät
4.5 av 5
4.5/5

Full recension

Traningspartner.se
6 999 Kr
Viktminskningspaket
4.8 av 5
4.8/5

Full recension

Svensktkosttillskott.se
1 225 Kr
Mini trampoline 1.0 m
4.7 av 5
4.7/5

Full recension

Traningspartner.se
1 190 Kr

Så äter du

Det gäller att äta på rätt sätt för att gå ner 10 kg på 5 veckor. Det är inte smart att sluta äta för då kan det bli otroligt jobbigt. Så snart som du är klar med din dietmånad frossar du loss igen och då går allt förlorat.

Det här är inte bra för din kropp så försök istället att skapa en plan som håller. Då kan du gå ner 10 kg på en månad och sedan hålla din vikt. Du kan använda dig av bantningspiller men det är inget måste. Om du äter på rätt sätt kan du gå ner i vikt snabbt.

Det finns olika bantningsmetoder som fungerar men du kan äta enligt följande:

  • Starta din dag med havregrynsgröt. Lägg i lite chia för att få mer fibrer och större mättnadskänsla.
  • Småät inget fram till lunch. Drick istället vatten eller te. Om du måste äta något kan du ta en frukt eller äta lite nötter. Lite gurka är ännu bättre!
  • Ät en lunch som liksom frukosten ger mer energi. Uteslut pasta, ris, potatis och bröd. Ät mer av proteiner. Ett exempel kan vara en sallad med gott om tonfisk och ägg.
  • På eftermiddagen kan det kännas segt att inte äta något. Här kan det vara klokt med mellanmål som ger gott om energi men som inte sätter sig om höfterna. Nötter är bra och frukt är inget större problem om du inte äter för mycket. Drick också rikligt för att inte missta törsten för hunger.
  • Middag bör vara något enkelt och den bör vara klar runt klockan fem eller sex. Inte senare än 20.00. Undvik återigen kolhydrater i form av bröd, potatis och ris.

Observera – Om du ska ner 10 kg på en månad är det bäst att utesluta gröten på morgonen under denna tidsperiod. Satsa mer på ketokost och undvik alla kolhydrater. Det ger snabbare resultat i samband med fasta och träning.

Ta en paus med ätandet under 16 timmar!

Nu ska du vänta 16 timmar innan du äter något. Om du vill dricka kan det bara vara saker utan socker, inte diet-dryck. Det ska vara sådant som är fritt från ämnen som din kropp måste processa.

Faktum är att intervallfasta är otroligt effektiv för viktnedgång och det har med insulinresistens att göra. Om du fastar 24 timmar en gång i veckan och bara dricker vatten eller osötat kaffe eller te under dessa timmar kommer du snabbt att se resultat.

om du dessutom tränar när du har fastat minst 16 timmar så drar du upp fettförbränningen till ännu högre nivå. Detta eftersom din kropp i detta läge kommer att börja bränna fett istället för glukos då du inte längre har någon glukos i blodet.

Så tränar du

Det är också viktigt att du tränar när du vill gå ner 10 kg på 1 månad. Rör på dig varje dag. Du behöver 30 minuters rörelse i sträck varje dag. Kanske kan du promenera raskt till jobbet istället för att köra eller ta bussen.

Om du inte har möjlighet att vara ute och gå kan du se om du kan låna eller köpa löpband. Använd det då du ser på TV för att få in dina 30 minuter. Om du kan få in mer träning 2-3 gånger per vecka är det bra.

För att gå ner 10 kg på en månad behöver du röra mycket på dig. Få upp pulsen. Cykla, simma, gå snabbt och ta trappor när du kan.

Hur mycket kan man gå ner på en månad?

Det här är upp till dig. Du kan välja att gå ner 10 kg på 2 månader om du tycker att det blir för mycket med ovan nämnda rutiner. Då kanske du kan tillåta dig lite socker och godis också. Tänk på att varje bulle och godisbit bromsar din framfart och viktnedgång.

Det går att träna mer, det är klart. Men det bästa är om du kan hitta en balans mellan korrekt diet och mer rörelse. Det är just detta som gör att du kan banta snabbt 10 kg på kort tid.

Följ råden som du får i denna artikel och kom tillbaka om en månad. Berätta hur mycket du gick ner på en månad och hur det har känts. Kanske kan du ge några tips till andra som liksom du vill gå ner 10 kg så snabbt som bara möjligt.