Bränna fett med bantningsmetoder som fungerar

Alla vill gå ner i vikt kan det verka som. Det är många som är alltför tunga och det kan bero på många olika saker. Det är inte alltid så enkelt att du äter för mycket. Det finns gott om folk som äter godis varje dag men ändå ser ut som vandrande pinnar. Efter att ha försökt bränna fett med bantningsmetoder som du blir galen på så kan du ha gett upp. Men gör inte det!

Här är några riktigt fina tips till dig som har fått nog av kluriga bantningsmetoder. Du vill inte pilla i dig bantningspiller, dricka shakes, träna dygnet runt eller köpa dyr mat utan kolhydrater. Följ följande tips och se hur du kommer att bränna fett utan att ens fundera på det…

Du kan bränna fett med vatten

Det är faktiskt sant. När du vaknar på morgonen så är din mage tom. Det är då som du ska dricka vatten. Ät inget direkt på morgonen. Drick två glas vatten och vänta minst 10 minuter, helst mer innan du äter.

Bränna fett

Förr i tiden så gav man rådet att inte dricka vatten direkt på morgonen just för att det bränner energi. Idag har vi en annan situation så det här är en bantningsmetod du kan dra nytta av om ditt liv är mycket stillasittande.

Värm upp magen

När du har druckit ditt vatten så ska du se till att värma upp din mage. Det gör du genom att röra på dig. Promenera friskt till jobbet eller hoppa upp och ner en stund hemma. Morgongymnastik är något som många bantningsmetoder helt missar. När du kör igång dagen med ett rörelseprogram som kan vara en promenad, cykeltur eller lite aerobics i vardagsrummet så kan du bränna mer fett. 20 till 30 minuter av rörelse räcker!

Här har du tips på träningsprogram som du kan köra hemma på morgonen:

Du kan också skaffa en stepmaskin och trampa igång i det minsta av hem!

Drick inte med maten

När du väl slår dig ner för att äta frukost så ska du inte dricka till den. Den där koppen kaffe eller te med frukostbrödet kan se lockande ut. Men undvik detta. Din matsmältning gynnas av att du inte blandar maten med en massa vätska. En slurk vin är okej om du måste ha något.

Tugga långsamt

Ät inte fort! Om du tuggar långsamt så tar det längre tid för dig att äta upp. Då kan det bli så att du äter mindre. Dessutom så kommer maten att bli lättare för din mage att smälta då du har tuggat den ordentligt.

bantningsmetoder
Tugga långsamt för att bränna fett!

Fyll inte magen

Ät tills du har fyllt magen till cirka 80 %. Därefter ska du ta en paus. Omkring 20 minuter efter att du börjar äta så känner du av att du har mat i magen. Om du har ätit för fort så finns risken för att det har blivit för mycket mat. Om du äter långsamt så kan du bättre känna av hur full magsäcken är. Testa dig fram och vänj dig vid att inte förbereda mer än det som kommer att fylla din magsäck till 80 %.

Drick inte direkt efter maten

Vänta 2 timmar med att dricka när du har ätit något. Det här är en gyllene regel som kan hjälpa dig att bränna fett. Du kommer nämligen att sluta småäta när du håller dig till den här regeln. Dessutom så blir du bättre på att planera när du dricker. Din kropp får mer vätska och då fungerar samtliga system bättre.

Lägg dig inte ner efter en måltid

Du ska också vänta 2 timmar med att lägga dig ner efter en måltid. Om du lägger dig ner direkt efter att ha ätit så kommer det att försämra matsmältningsprocessen. Det är något som de flesta bantningsmetoder helt missar. Ät inte mer efter klockan 20.00 så kommer du i säng till 22.00. Om du är otroligt hungrig så ska du bara äta en frukt eller en yoghurt.

Bränna fett

Detta ska du inte äta

Sist men inte minst så ska vi nämna några typer av mat som du ska undvika för att bränna fett. Det här är generella tips som fungerar för de allra flesta. Försök att plocka bort de saker som listas härunder. Du kommer att känna igen dem från bantningsmetoder som är kända för att ge snabba resultat.

Om du håller tipsen ovan och undviker följande matvaror så kan du gå ner i vikt snabbt. Redan om en månad så sitter kläderna lösare och du känner mer energi och kraft.

Att undvika:

  • Raffinerat socker (både vitt och brunt)
  • Vitt mjöl (ät mörkt bröd och bröd av groddat vete)
  • Färgämnen
  • Sockerersättning (välj istället lönnsirap och honung)
  • Förädlade livsmedel

Verkar det svårt? Det är kanske lite svårt i början men när du väl börjar hålla dig till detta schema och undviker det som listas ovan så blir viktnedgång en naturlig effekt. Dessutom så får du en livsstil som du kan hålla. Det betyder att det här är en av få bantningsmetoder som du kan leva med.

Du finner godsaker som du kan unna dig och börjar njuta av att få en bättre mage och aldrig känna dig proppfull. Med råvaror som nötter och dadlar så kan du göra eget godis som är hur gott som helst!

Nyttigt godis
Det finns en massa nyttigt godis som du inte blir tjock av!

Livet blir så mycket enklare och så blir du smal på köpet. Ge detta minst 4 veckor och se själv hur effektivt det är. Lycka till!

Råden är baserade på Maimonides (den Medeltida filosofen) rekommendationer för ett friskt liv.

Leave a Comment