Bästa bantningspiller (2023) – 16 bantningspiller och deras effekt

Just nu så finns det många olika typer av kosttillskott att använda sig av för att gå ner i vikt snabbare. Här är några av de populäraste bantningspiller som finns. Ta en titt på effekt och vad de är bra för så att du hittar bästa produkten för din fettförbränning och viktnedgång.

Bantningspiller fungerar och det är klart att du ska välja en variant som är särskilt väl anpassad till din fysik och dina behov. Men tänk på säkerheten. Det kan vara klokt att undvika superpiller från tveksamma tillverkare. De bästa bantningspiller som listas härnedan är säkra produkter godkända i Sverige. 

Om du vill ha summan av kardemumman kan det sägas att ett viktminskningspaket är ett mycket bra val. Följande paket har fått väldigt höga betyg av många som liksom du vill gå ner i vikt snabbt nu!  Klicka här för att se det!

[wptb id=15714]

Burn

Att Burn har blivit så populärt beror på att det här är bantningspiller med aptitdämpande effekt. Samtidigt så påverkar man fettförbränningen med capsaicin som kommer från chilifrukter.

Hundratals användare kan inte ha fel! Läs recensionerna på Svenskt Kosttillskott så förstår du vilken dunderprodukt det här är! Jag skulle vilja säga att Burn är det bästa bantningspiller som finns på marknaden om du vill ha ett naturligt medel som är säkert men effektivt.

Ingredienser och verksamma ämnen: Hoodia, koffein (finns också med teobromin istället för koffein), capsaicin, grönt te, hallonketon,krom, kolin

Bra för: Dig som vill gå ner i vikt och som tränar för att förbränna mer fett. Hjälper dig att undvika småätande eftersom sötsuget går ner och ger dig mer energi så att du kan prestera bättre då du tränar.

Du kan se priset och köpa Burn bantningspiller här.

 

Medica Natumin FastTrack

Om du planerar att komma i form med rätt diet och träning är det här ett kosttillskott som kan ge dig den skjuts du behöver för att nå målen.

Ingredienser och verksamma ämnen: Varje kapsel ger dig 900 mg. Du får moringaextrakt, murayyaextrakt och gurkmejaextrakt.

Bra för: Du som har ändrat din kost och tränar för att nå resultat. De som har testat säger att produkten håller vad den lovar. Det här är också ett bra val för dig som vill ha ett naturligt kosttillskott för förbättrad viktnedgång.

Du kan köpa Medica Natumin FastTrack här.

Allevo

Allevo bantningspiller fungerar med svällande fibrer som är till för att ge dig ökad mättnadskänsla. Detta leder förstås till att du äter mindre och därmed går ner i vikt snabbare.

Ingredienser och verksamma ämnen: onjakglukomannan, vegetabilisk kapsel (hydroxypropylmetylcellulosa), färgämne (titandioxid).

Bra för: Det här är ett bantningspiller för dig som behöver dämpa aptiten och äta mindre. Det tas tre gånger per dag en timme innan en måltid. Observera att du behöver dricka mycket mer när du tar detta piller.

Köp Allevo här.

Diet Fiber

Med fiber så kan man göra en hel del för att snabbare gå ner i vikt utan att behöva lida så mycket av att äta mindre. Det är nämligen så att du med den här typen av kosttillskott kan få en bättre mättnadskänsla och även stabilisera blodsockernivåerna så att du inte ständigt längtar efter något sött.

Ingredienser och verksamma ämnen: Glukomannanfiber (extrakt från Amorphophallus Konjac), kapsel (hydroxypropylmetylcellulosa), glutenfritt betaglukan havrextrakt (avena sativa 29 % betaglukaner), klumpförebyggade medel (silica).

Bra för: För dig som vill äta mindre men inte vill känna dig hungrig. Det här är dessutom ett tillskott som kan vara en hjälp om du har problem med magen. Lägg till detta att de två verksamma fibrerna som finns i tillskottet kan ge en kolesterolsänkande effekt.

Köp Diet Fiber här.

Diet CLA

Om du är verksam inom fitness eller just nu genomgår en diet med mycket få kalorier så kan CLA tillskott vara en stor hjälp. Men det är viktigt att få ett CLA kosttillskott som håller hög kvalitet så att du får rätt effekt.

Ingredienser och verksamma ämnen: tTistelolja (Carthamus tinctorius (80 % isomerer)), softgel-kapsel (Bovint gelatin, glycerin)

Bra för: Dig som tränar hårt och som vill få till riktigt fin fettförbränning. Här ska du ha bra koll på hur många kalorier som du förbrukar så att du kan ligga på minus dessutom så är det viktigt att du får i dig tillräckligt med proteiner. Om du deffar och tränar hårt så kan Diet CLA vara ett bra val.

Köp Diet CLA här.

Krom

Ät mindre sötsaker genom att dämpa sötsuget med kromtabletter. Välj krom av hög kvalitet!

Ingredienser och verksamma ämnen: Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), vegetabilisk kapsel (hydroxypropylmetylcellulosa), klumpförebyggade medel (vegetabiliskt magnesiumstearat), krom (Chromax® (krompikolinat))

Bra för: Dig som upplever att du lätt äter för mycket sött. Krom är bra för att få jämnare blodsockernivåer vilket också är bra för humör och ork.

Köp kromtillskott här.

Diet Green Tea

När du tränar och jobbar med viktnedgång så kan grönt te vara en hjälp och med tabletter så slipper du dricka en massa koppar te.

Ingredienser och verksamma ämnen: Grönt té-extrakt, teanin och koffein

Bra för: Dig som inte gillar smaken av grönt te och som vill få ut effekten av den koncentrerade formen som man får i bantningspiller. Det här är ett bra val för dig som vill bränna fett, få mer antioxidanter och även mer ork och bättre prestation.

Om du vill läsa mer om och se pris på Green Tea kapslar kan du klicka här.

Core Caffeine

Koffeintabletter kan man behöva för att orka mer då man pluggar och för att få bättre prestation när man tränar och Core är ett märke som står för hög kvalitet.

Ingredienser och verksamma ämnen: Koffein

Bra för: Om du vill öka prestationen eller helt enkelt få en bra koffeintablett som består av en ren form av koffein som är säker att använda så är det här ett bra val. Man orkar helt enkelt mer då man tar den här typen av kosttillskott.

Köp Core Caffeine här.

Healthwell kanelextrakt + krom

Öka din fettförbränning med kanelextrakt och krom. De som har testat detta kan intyga att det minskar sötsuget.

Ingredienser och verksamma ämnen: Ceylonkanelextrakt 5:1 (Cinnamomum zeylanicum), fyllnadsämne (vegetabilisk cellulosa), MCT (medellånga fettsyror från kokosolja), mineral (krompikolinat), kapsel av vegetabilisk cellulosa

Bra för:

Dig som vill bränna mer effektivt och göra det lite lättare att undvika sötsaker. De här tabletterna är gjorda med äkta kanel från Ceylon.

Köp kanelextralt och krom här.

Core Hallonketon

Trendiga hallonketoner används för att hjälpa kroppen att ta fett från reserverna. Det här ger en effekt som anses vara bra för musklerna och även för fettförbränning.

Ingredienser och verksamma ämnen: Naturligt hallonketonextrakt (Rubus idaeus L.)

Bra för: Dig som vill gå ner i vikt men som samtidigt är mån om att skydda musklerna som du bygger under träning. Därmed inte sagt att hallonketoner bara är för muskelbyggare utan även för den som vill ha en frisk och stark kropp med minimalt med fett.

Köp Core Hallonketon här.

Core ALA

Det här är bantningspiller som ger maximalt med antioxidanter. Det här är bra för en lyckad diet och fettförbränning.

Ingredienser och verksamma ämnen: Alfa-liponsyra, krom

Bra för: Minskat sötsug, normala blodsockernivåer och för den som vill tillföra kroppen mer av de hälsosamma antioxidanterna. Naturligt och nyttigt.

Köp Core ALA här.

Diet Carnitine

Om du genomför en hård diet och ligger på underskott av kalorier så är Diet Carnitine ett bra val.

Ingredienser och verksamma ämnen: L-Karnitin

Bra för: Det här är kosttillskottet för dig som tränar hårt och kör på en diet med mycket få kalorier. Karnitinet hjälper kroppen att omvandla fettet till energi.

Köp Diet Carnitine här.

Grönt kaffe

Vill du bli smal som en filmstjärna? I Hollywood så kör de på grönt te och hallonketoner och det beror på att man i dessa piller får naturliga extrakt som man inte får i en vanlig kopp kaffe. Det här är ämnen som kan hjälpa till med viktnedgång och fettförbränning.

Ingredienser och verksamma ämnen: Grönt kaffe, hallonketon

Bra för: Dig som vill gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt för att sedan hålla vikten.

Köp Grönt kaffe här.

Äppelcidervinäger tabletter

Med äppelcidervinäger kan du dämpa insulinutsöndring och jobba med din insulinresistens. Det kan hjälpa dig att gå ner i vikt på så vis att du lättare undviker att äta mat med hög sockernivå. Om du tycker att vinäger smakar hemskt är detta ett bra alternativ då du slipper smaken.

Ingredienser och verksamma ämnen: Pulver av äppelcidervinäger, fyllnadsmedel (di-kalcium fosfat, mikrokristallin cellulosa), modifierad stärkelse av potatis, fyllandsmedel (magnesiumsalt av fettsyror), klumpförebyggande medel (kiseldioxid), fyllnadsmedel (talk), fettsyror (stearinsyra)

Bra för: Dig som jobbar med diet och insulinkänslighet för att få kontroll över ditt ätande och din vikt.

Köp äppelcidervinäger tabletter här.

Spenatpulver

Dämpa aptiten för att gå ner i vikt snabbare och effektivare med spenat. Här får du den rena spenaten utan vatten. Du kan blanda i vatten och dricka för att minska ditt sötsug.

Ingredienser och verksamma ämnen: Ekologiskt spenatpulver

Bra för: Dig som vill bli av med ditt sockerberoende. Genom att äta mindre sött kan du gå ner snabbare i vikt.

Köp Spenatpulver här.

Fitness kapslar

Gå ner i vikt helt naturligt med kapslar som har viktiga ämnen som grönt te och koffein.

Ingredienser och verksamma ämnen: Grönt te-extrakt, cayennepepparextrakt, koffein, japansk brunalg, maskros

Bra för: Dig som vill prestera bättre under träning och öka fettförbränningen för att gå ner i vikt snabbare. Du kan välja med eller utan koffein.

Köp Fitness kapslar här.

Ashwagandha

Det här är ett ämne som har använts inom Ayurveda hur länge som helst. Ashwagandha är ett rotpulverextrakt som har många intressanta användningsområden och som har genomgått många intressanta studier. Jag tycker att det här är en produkt som ska vara med på en lista med de bästa bantningspillren. Om du stressar mycket och vill komma åt den mentala biten bör du testa Ashwagandha. Kanske som en del av ditt eget bantningspiller recept!

Du kan läsa mer om Ashwagandha och se pris genom att klicka här. Var noga med att köpa en kvalitetsprodukt med koncentrerat pulver för att få resultat!

bantningspiller

 

Vilka bantningspiller väljer Friskare?

Det finns som sagt många bra varianter och de 16 sorterna nämnda här ovan tillhör de bästa bantningspiller du kan hitta. För Friskare handlar det väldigt mycket om att få ut mesta möjliga av satsningen. På grund av detta tycker vi att Burn är det bästa valet.

Dessutom tycker vi att du ska köpa bantningspiller från en säker källa. Om du klickar här kommer du till Svenskt Kosttillskott. De är ett bra val och har Burn samt annan viktig hälsokost som faktiskt fungerar och är bra för dig.

Vårt andra val är Allevo eftersom dessa piller ger mättnadskänsla. Just mättnadskänsla är en del av bantningspiller recept som vi tycker är mycket viktig. För den som lätt äter lite för mycket kan det här bli ett fantastiskt stöd.

Vi ska dock påminna om att bantningspillren aldrig kommer att fungera på egen hand för att bränna fett. De måste vara en del av en större satsning där du tar in bitar som träning, god sömn och givetvis bra kost för din kropp. Som en sporre och skjuts är pillren intressanta och med rätt fokus kan du få ut mycket av dem.

Lägg till detta Ashwagandha som vi tycker är ett bra förslag för så mycket mer än att gå ner i vikt på ett effektivt sätt. Det här är ett naturmedel som förtjänar uppmärksamhet och som kan användas för flera goda effekter. Läs mer om Ashwagandha här.

Missa inte vikten av insulinets påverkan

Om du kikar på listan med bantningspiller här ovan så noterar du äppelcidervinäger tabletter. Detta kan verka lite märkligt för det är ju inte så att du går ner i vikt av vinäger. Men det här är ett slag för ditt insulin.

Idag vet vi att insulinresistens är en anledning till att vi äter för mycket. Det finns flera vägar att behandla detta på. Du kan till exempel dra upp på fibrer i din mat och så kan du undvika att äta den fabrikstillverkade färdigmaten.

Satsa på hälsosam mat och lär dig mer om att fasta. Om du tillhör den grupp av människor som kan fasta så bör du göra detta för att få ordning på din insulinnivå.

När din kropp är insulinresisten så är det väldigt svårt att banta och sedan hålla vikten. På grund av hormonrubbningen så kan du inte låta bli att äta för mycket och olämpliga saker.

På grund av detta är det verkligen viktigt att du lär dig mer om insulinresistensen om du vill lyckas med din viktnedgång. Låt detta gå hand i hand med bantningspiller som har fibrer och som på olika sätt hjälper dig att dämpa behovet av söt mat.

Lyssna på Benjamin Bikman som förklara insulinresistens på ett tydligt sätt:

 

12 frågor och svar om bantningspiller

Här är några mycket vanliga frågor om bantningspiller som kan vara bra att se lite närmre på innan du beställer dina piller.

 1. Hur fungerar bantningspiller?

Det beror på den sort som du väljer. Det finns piller som är till för att dämpa ditt sötsug så att du äter mindre. Det finns också piller som innehåller ämnen som är till för att påverka din ämnesomsättning så att din kropp bränner mer fett på ett naturligt sätt. Vi ska också komma ihåg den psykosomatiska effekten. Precis som att vi kan bli sjuka av psykiska orsaker kan vi bli friska när sinnet mår bra. Pillren kan ha en mental effekt som påverkar din fettförbränning.

 1. Är bantningspiller farliga?

Om du tar pillren på fel sätt kan de vara farliga. Men så kan även bantning vara. Det är viktigt att du har en diet som ger din kropp alla näringsämnen som den behöver. Du bör också se till att din livsstil bidrar till god hälsa. Piller som säljs för bantning i svenska webbutiker är säkra att använda. Följ bara instruktionerna för att slippa biverkningar till följd av för stora doser.

 1. Kan jag ta bantningspiller med antidepressiva medel?

Idag kan du köpa antidepressiva medel på nätet och då är det inte säkert att du får den vägledning en läkare hade gett dig. Om du tar ett bantningspiller med ämnen som är godkända av läkemedelsverket borde det inte finnas några risker. Ämnen som fentermin är inte farliga i kombination med vanliga lyckopiller. Kontrollera med Fass om du är orolig. Se på medicinen du tar och undersök vilka mediciner och ämnen som du ska undvika då du tar den.

 1. Vilka bantningspiller använder kändisar?

Ibland berättar kändisar om bantningspiller som de använder. Det beror på det mesta på att de får betalt eller gratis piller för att göra det. Du kan alltså inte med säkerhet veta att det var pillren som gav de goda resultaten.

År 2012 kunder vi läsa om Kim Kardashian som gick ner i vikt med Quicktrim. Hon berättade att hon gick ner nära 3 kg per vecka då hon tog pillren. Melissa McCarthy gick ner en massa kilo i vikt med pillret AtraFen.

Men det finns också bluffar som till exempel annonsen om Charlotte Perrelli och Linda Lindorff som skulle ha tagit ett visst piller. Det hade de inte gjort så om du trodde det ska du veta att det var påhitt!

 1. Finns det receptbelagda bantningsmedel?

Ja, det finns receptbelagda bantningspiller som Xenical. De skrivs bara ut till kraftigt överviktiga personer efter en noggrann konsultation hos läkare.

 1. Finns det bantningspiller som faktiskt fungerar?

Ja, det är klart att det finns det. Men det går inte att gå ner i vikt och hålla den nere enbart med hjälp av piller. Det gäller att du använder produkten på rätt sätt för att se resultat av den.

 1. Vilket bantningspiller är bäst?

Det som du kommer att ta och kombinera med andra förändringar som bättre livsstil och en diet som ger dig energi utan att lägga sig på dina höfter! Det finns många bra alternativ. De 16 bantningspiller som du kan se här ovan är populära alternativ i Sverige. De har fått många goda recensioner av faktiskt användare.

Därmed kan vi säga att det helt klart rör sig om bantningspiller bäst i test. Det är ju när verkliga användare säger att det fungerar som du har något verkligt att gå på. Det här är också en anledning till att det är så smart att köpa bantningspiller på Svenskt Kosttillskott. Ta en titt på Burn och se hur hundratalspersoner har uttalat sig. Burn är bantningspiller bäst i test!

 1. När ska man använda bantningspiller?

Bantningspillren är gjorda för korta intensiva perioder då du ger dig på din övervikt med flera viktiga förändringar. De är inte till för att använda konstant månad efter månad. Du kan alltså använda pillren under några veckor då du jobbar bestämt med att bli av med extra kilon.

 1. Går det att använda bantningspiller då man ammar?

Ibland går det bra. Du ska alltid se om det piller som du vill använda är tillåtet om du är gravid eller ammar. Många gånger är det inte att rekommendera att börja med bantningspiller eller andra dietmetoder då du väntar barn eller under det första året efter födseln.

 1. Dietpiller då man fastar

Det blir alltmer populärt med periodisk fasta och en vanliga fråga rör bantningspiller och periodisk fasta. Det är inte farligt att ta naturliga kosttillskott när du bryter din fasta. Det kan också vara så att de får större effekt då du precis har fastat eller då du regelbundet håller dig till 16:8 eller liknande. Det finns inga vetenskapliga belägg för det men det är inte farligt att testa om preparatet är godkänt!

 1. Vad är keto bantningspiller?

Keto står för ketoner. Dessa finns till exempel i bantningspiller med hallonketoner. Ketoner kallas för ett superenzym från naturen som hjälper dig att gå ner i vikt.

 1. Måste man ta bantningspiller med mat?

Det beror på sorten. Följ alltid anvisningar för dosering och hur du ska ta bantningspillren. Om det står att de ska tas i samband med måltid är det viktigt att du håller dig till detta. Det kan finnas starka ämnen i pillren som kan bli för mycket för en tom mage.

8 fakta om bantningspiller

Här är några saker som du kanske inte visste om dietpiller…

 1. Åren 1967 och 1968 kunde man i USA konstatera att flera hade dött på grund av bantningspiller. Det hela undersöktes noggrant och ledde till striktare regler för den här typen av preparat.
 2. Regnbågspillren eller rainbow diet pills var piller som innehöll amfetamin och som var mycket farliga att ta. Dessa piller är inte aktuella om du handlar dina kosttillskott på svenska butiker online och lokalt!
 3. Drogen sibutramin såldes under slutet av 1990-talet som Meridia. Detta läkemedel har visat sig ge hälsoeffekter som ökat blodtryck, svårigheter att somna och konstipation. Det finns också bantningspiller som inte kräver recept från läkare som kan påverka magen. Preparatet Alli som säljs i USA har en varning om att du ska använda trosskydd då du tar pillren. Detta på grund av att det ger en oljig form av diarré.
 4. Bantningspiller smälter inte bort fett. Men det finns piller som har testats och som har visat sig ge en fettminskning på 5 procent. Det är dock viktigt att veta att det här bara är kortsiktiga resultat. Bantningspillren ger inte långsiktiga resultat om kost och livsstil inte förändras.
 5. Det finns bantningspiller som kan påverka hjärnans signalsubstanser. Det är detta som kan påverka din aptit och leda till att du äter mindre. Lorcaserin, Bupropion och Naltrexone är den här typen av produkter som kan ha bieffekter som illamående, huvudvärk och konstipation.
 6. Biverkningar av bantningspiller kan vara illamående, huvudvärk, yrsel, svårigheter att sova, konstipation och ökad puls.
 7. Läkare rekommenderar att ungdomar undviker att använda bantningspiller. Särskilt då de inte samtidigt tänker förändra livsstil och diet och kanske lider av ätstörningar som bulimi och anorexia.
 8. Vanliga ämnen i bantningspiller är bitterapelsin, grönt kaffeextrakt, pepparväxter, koffein, forskolin, garcinia cambogia, olistat, meratrim, hallonketoner, glucomannan, guargum, guarana, hoodia ,CLA och ephedra.

Här talar UK apotekaren Abraham om faror med bantningspiller:

Myter om bantningspiller

Pillren gör hela jobbet!

Fel! Bantningspiller fungerar bäst tillsammans med livsstilsförändringar.

Man kan bli beroende

Fel! Godkända bantningspiller är inte beroendeframkallande.

Pillren behövs bara då och då

Rätt och fel! Det beror på sorten du tar. Piller mot fetma används under en längre period för att fungera.

Bantningspiller har inga biverkningar

Fel! Det finns bantningspiller med biverkningar som illamående, hjärtklappning, nervositet och huvudvärk. Läs på om pillret innan du köper det!

Grönt te smälter fettet

Fel! Men grönt te kan bidra till viktnedgång men räkna inte med permanenta resultat på grund av teet. Dessutom innehåller piller med grönt te ofta koffein som gör dig piggare.

Hoodia kan dämpa matsuget

Rätt! Den afrikanska örten Hoodia är känd för att göra det lättare att banta men var medveten om att det inte finns några studier som bevisar detta.

Här är en liten film om myterna om bantningspiller:

Nyheter om bantningspiller

Det kommer då och då nyheter om bantningspiller som kan vara nyttiga att hålla koll på. Här är en samling med nyheter som ger information som kan påverka ditt val då du funderar på att köpa bantningspiller för att gå ner i vikt snabbare.

Expressen, 2016 – Varning från Läkemedelsverket

Expressen publicerade år 2016 en artikel som handlade om en varning från Läkemedelsverket vad gäller innehåll i pillren för bantning. Här listades 6 ämnen som Läkemedelsverket gick ut och varnade för, nämligen:

 1. Sibutramin – Risk för stroke och hjärtinfarkt.
 2. Dinitrofenol – Risk för överhettning och dödsfall.
 3. Senna – Kan vid långvarig användning leda till uttorkning.
 4. Sköldkörtelhormon – Kan ge hjärtklappning, svettning och diarré.
 5. Efedrin – Kan leda till högt blodtryck och påverkan på hjärt- och kärlsystem.
 6. Synefrin – Risk för höjt blodtryck och rubbad hjärtrytm. Citrus Aurantium är samma sak.

SVT 2018 – Bluffkommentarer på Facebook

SVT berättade i sin nyhet om bantningspiller från 2018 att folk skulle se upp för falska kommentarer om bantningspiller på Facebook. Kommentarer från Facebook på artiklar om kost och hälsa kan innehålla råd om specifika produkter men det här är reklam och personerna som uttalar sig är inte alltid verkliga människor.

Någon börjar med en kommentar som berättar om ett visst medel. Sedan kommer det en massa andra kommentarer som bekräftar hur fantastiskt bantningsmedlet är. Det här är bluff och inte verkliga användare berättade SVT i sitt nyhetsinlägg.

Aftonbladet 2019 – Läkemedelsverket varnar för Natural Max Slimming

Aftonbladet berättar i sin nyhetsartikel om bantningspillret Natual Max Slimming och att Läkemedelsverket varnar för det. Pillret som sålts via Facebook uppges innebära risk för stroke. Detta på grund av att det innehåller Sibutramin och fenolftalein som just kan orsaka stroke såväl som cancer.