Bränna fett och bli smart och snygg

Att bränna fett handlar inte bara om att trimma kroppen och må bättre. Genom att träna så kan du faktiskt bli smartare och du kan hjälpa din hjärna att skapa nya hjärnceller. Forskning från hjärnforskare som Sandrine Thuret har visat att vi visst kan få nya hjärnceller. Och fettförbränning gör till!

Det finns en hel del saker som du kan göra för att bli smartare och intressant nog så är det här också sådant som kan leda till att du ser så mycket bättre ut. Inte minst på grund av att du mår bättre.

Vad behöver du för att bli smartare och bränna fett?

Du kan behöva lite olika redskap för att lyckas med att bli smartare och snyggare. Men bara det att du nu vet att träningen och rätt kost kan leda till att du får bättre minne, tänker bättre och känner dig gladare borde vara motivation nog för att komma igång.

IGEN – Du kan bli smartare, minnas bättre och känna glädje om du bara lägger om din livsstil en aning!!!

Träna regelbundet

För att träna så behöver du egentligen inte mer än ett par bekväma skor. Promenera snabbt, cykla, simma eller spring. 30 minuter är allt som krävs för att din hjärna ska börja må bra. Om du kör på 30 minuters flåsträning per vecka så ser du snart hur midjemåttet minskar och ditt humör blir bättre. Kanske börjar du också komma ihåg saker som du helt hade glömt bort.

Om du inte vill gå på gym så är det inte så dumt att investera i ett bra löpband. Det kan du använda framför tv istället för att sitta där med din påse chips och sucka över livets tristess. Ett löpband som har fått mycket goda recensioner är Master Fitness T20, det finner du här.

Periodisk fasta

Enligt Sandrine Thurets forskning så kan periodisk fasta leda till mer nyproduktion av hjärnceller. Med periodisk fasta så menas att du låter längre tid gå mellan måltider. Du kan fortfarande dricka vatten och drycker som te och kaffe utan socker. En vanlig typ av periodisk fasta är den som går ut på att du äter under 8 timmar och fastar under 16 timmar.

Bränna fett fasta

Att låta matsmältningsapparaten få vila lite längre kan alltså vara mycket bra för hjärnan. Det här är också något som kan hjälpa dig att bränna fett. Det finns gott om studier som visar på att de som fastar periodisk i kombination med en bra diet går ner i vikt snabbare.

Ät rätt typ av mat

För att din hjärna ska bli skarpare så ska du också äta rätt. Det är bra att äta blåbär och mat som är rik på antioxidanter. Ju mer du kan hålla dig borta från mat som har genomgått många processer innan den når din tallrik desto bättre för hjärnan.

Det här är ju också sådant som hjälper dig att gå ner i vikt. Om du låter bli socker, färgämnen och vitt mjöl så tar det inte så lång tid innan du känner dig lättare och piggare. Detta även om du inte aktivt bränner fett med träning.

Om du tycker att det är svårt att äta en massa blåbär så kan du satsa på ett kosttillskott som Spirulina. Det här fungerar bra för många och ger dig även Omega 3 som definitivt är hjärnmat. Här finner du Spirulina hos Svenskt Kosttillskott.

Bränna fett blåbär

Lär dig något nytt

Din hjärna behöver också ny inlärning för att nya celler ska tillverkas. Om du sedan länge är klar med plugget så kan du ta en kurs i piano eller lära dig mer om något som du är särskilt intresserad av. Bara att läsa en bok är att ta in ny information så gör för vana att lära dig mer på olika sätt.

Kanske kan du kombinera stunden på löpbandet med en språkkurs. Då maxar du tiden som du lägger på din hjärna och på att hålla din kropp frisk och snygg!

Sov gott

Du ska också sova gott för att bli smartare. Det är verkligen viktigt att få sömn. Se till att du avsätter tid till att sova. Se också till att ditt sovrum är inrett för god sömn. Det ska ha en bra temperatur och du bör ha en bra kudde och sköna sängkläder. Undvik saker som tv och andra skärmar där du sover. De kan störa din sömn även om du inte tror eller märker det!

bränna fett sova

Summa summarum

Om du sover bättre, lär dig något nytt, äter mat som är bra för hjärnan och tränar regelbundet så kan det ge dig följande effekter:

  • Du minns bättre
  • Du blir gladare
  • Du går ner i vikt
  • Du får mer lust att bränna fett
  • Du blir snyggare då du är gladare och får en fin figur
  • Du känner lust och inspiration
  • Du når nya mål

Lyssna på hjärnforskaren Wendy Suzuki. Enligt henne så växer hjärnan rent fysiskt när du börjar med aktiviteter som även kan bränna fett!

Så vad väntar du på? Ge dig ut på en rask promenad nu och fundera sedan på hur du ska lägga upp dina måltider så att de inte kommer för nära varandra. Ta en före bild så att du senare kan ta en efter bild och glöm inte bort att fråga kompisar om någon månads tid om de tycker att du har blivit annorlunda.

Leave a Comment