Hälsotrender år 2021 – Vad kommer vi att fokusera på 2021?

2021 inleds med en värld som pratar om två saker, Corona och vaccin. Det råder inga tvivel om att världspandemin kommer att påverka hälsotrenderna detta år. Inte bara för att vi försöker förstå vad vi kan göra för att skydda oss mot viruset.

I och med att folk börjar jobba hemifrån för att undvika trängsel på väg till jobbet och på arbetsplatsen ser dagen annorlunda ut. Kanske betyder det att vi äntligen får möjlighet att leva på ett sätt som vi länge tänkt på. Kanske betyder det att vi glömmer bort att röra på oss.

Här är några hälsotrender som lär bli mycket aktuella år 2021

Mindre skärmtid och mer rörelse

Det pratas om att vi lägger mer tid på skärmen för att spela spel och liknande när vi är hemma mer. Men för den som tänker på hälsan kommer år 2021 med säkerhet att handla mycket om att begränsa skärmtiden.

Det blir alltmer känt att vi inte mår bra av för mycket blått ljus och att hjärnan måste få vila från all den information som vi får från våra skärmar. Detta oavsett om vi bara ägnar tiden på skärmen till jobb eller om det mest blir filmer.

Det kan tänkas att vi kommer att få fler rapporter som visar oss att vi behöver ta pauser åtminstone var 30:e minut, kanske oftare, för att inte bli sjuka av att sitta stilla med våra skärmar. Det lär bli en trend att komma på sätt att ta pauser från dator och mobiltelefon.

Lokala sporter i naturen

Swemester konceptet har fått oss att upptäcka olika sätt att röra oss på lokalt. När vi inte kan gå till gymmet kanske vi väljer att paddla på en bräda på en sjö istället. Eller att promenera mer i skogen i terräng som ger ett intressant motstånd. Mer naturlig träning utomhus blir en trend år 2021!

Mer massage hemma och på jobbet

Under 2020 var det många som investerade i en massagepistol eller massagekudde och det här är en trend som kommer att växa sig starkare under 2021. Fler har upptäckt hur enkelt det är att fixa daglig massage med den här typen av verktyg.

Massage är avslappnande och motverkar den stress som många känner oavsett om det råder pandemi eller inte. Att själv kunna fixa massagen är något som många ser fördelarna med och massagepistoler är ju också finfina redskap då du vill massera andra.

Vitaminerna och mineralerna som alla har lärt sig namnet på

C och D har alla pratat om under 2020 och början av 2021 eftersom det sägs att mer av dessa vitaminer kan vara en hjälp både för den som har drabbats av coronaviruset och för den som är rädd för att göra det. Vitaminer som är bra för immunförsvaret är helt klart i ropet och här kan vi också se att zink kommer starkt som tillskott.

Men om vi ska kora ett tillskott som antagligen kommer att bli väldigt populärt under kommande månader blir det magnesium. Magnesium har nämligen visat sig vara otroligt viktigt för saker som att kunna andas ordentligt och många har brist på det.

Kanske börjar vi äta mer bananer för att få i oss mer magnesium på naturlig väg. Eller så blir det kombo-kosttillskott där detta mineral kommer att ingå.

Träning hemma med gummiband

Alla älskar gummibanden som ger en så allsidig träning. Det lär bli mer gummibandsträning hemma under detta år. Folk tar promenader, går ut och springer eller kör på träningsredskap som löpband hemma och avrundar sedan med styrka som är skräddarsydd med gummiband!

Mer skratt är på tapeten

Med så trista nyheter dag ut och dag in kan det också tänkas att en hälsotrend för 2021 blir sådant som får oss att skratta mer. Skrattet är mycket bra för hälsan och det är många medvetna om. Då det kan bli svårt att göra saker i grupp kanske skrattyogan inte får ett sådant uppsving.

Däremot kan det tänkas att aktiviteter online som får oss att skratta kommer att trenda. Detta förutsatt att de går hand i hand med den skärmtid vi kan tänka oss år 2021!

Leave a Comment