Massagekudde – Allt du behöver veta om massagekuddar!

Massage är underbart skönt och hälsosamt. Om du kunde skulle du boka in en tid varje vecka för att få en redig svensk massage. Nu ser livet inte riktigt ut på det viset och även om det gör det kan det finnas behov av ännu mer massage. Med en massagekudde är detta enkelt ordnat precis överallt!

[wptb id=15799]

Flowpillow Heat – Bäst i test!

massagekudde

Om du vill ha en massagekudde bäst i test är det Flowpillow Heat som gäller. Det här är en mycket enkel kudde som kan göra underverk i din vardag. Den har en perfekt passform för nacke och kan enkelt användas för andra muskelgrupper.

Ligg ner i soffan med din Flowpillow eller fäst den bakom dig på arbetsstolen. Jag kan också tipsa om att lägga den under foten med värme på. Hur skönt som helst och något som barnen också tycker om. Perfekt när de kommer hem från skolan och behöver varva ner en stund.

Jag vill också rekommendera Flowpillow som en mycket bra present till någon som du vill ge hälsa till. Den är enkel att använda och har en mycket tilltalande design. Det är bara att ladda och använda precis där du vill ha kudden. Hemma, på jobbet, i bilen eller kanske i parken.

 

Plus

Vibrationer och värme

Enkel användning

Lång batteritid

 

Minus

Kan bli bråk om den

 

Egenskaper

 • 3 nivåer av massage
 • Med infraröd värme
 • Går att ta av överdraget och tvätt
 • 2 års garanti
 • Nöjd-kund-garanti
 • För hela kroppen
 • Laddbart batteri

 

Friskares betyg: 5 av 5 stjärnor!

Du kan läsa mer om denna massagekudde genom att klicka här!

 

Beurer massagekudde

Beurer är mycket bra på massageprodukter och de har givetvis tagit fram en kudde. Det här är en billig massagekudde som ändå kan vara ett bra val för dig som inte är så kräsen. Kvalitet får du och shiatsu massage blir det.

Det kan bli aningen hårt och det ska du vara medveten om. Dessutom är det här en massagekudde som i första hand är till för nacke, axlar och rygg.

Plus

Fyra massagehuvuden

Billig massagekudde

Shiatsu massage

 

Minus

Mycket enkel

Mindre ergonomisk design

 

Egenskaper

 • 4 massagehuvuden
 • Tvättbart överdrag
 • Värme
 • 12 W

 

Friskares betyg: 4 av 5 stjärnor

Du kan läsa mer om denna massagekudde genom att klicka här!

 

Cuscinetto massagekudde

Formen är lite rolig att se på. Efter att du inser att det är en kudde och inte en sport-bh kan du se att den faktiskt har en smart form för din nacke. Materialet är av syntet men känns som läder. Över massagedelen har du mesh-tyg.

Du får både värme och ordentlig knådning när du slår på kudden. Den hade fått ett högre betyg om det inte var så att man använder den med sladd. Inte så praktiskt när du vill få massagen i bilen eller någonstans där du inte befinner dig nära ett vägguttag.

 

Plus

Fin design

Bra pris

Värme

 

Minus

Sladd

 

Egenskaper

 • Med syntetskinn
 • Mesh över massagedelen
 • 4 massagehuvuden
 • Värme
 • Med sladd

 

Friskares betyg: 4,5 av 5 stjärnor

Du kan läsa mer om denna massagekudde genom att klicka här!

 

Shiatsu MG massagekudde

Den här massagekudden bör också nämnas även om den inte kommer att vinna några massagekudde test. Det beror inte på att den inte är trevlig och bra att använda. Formen är smart på så vis att du kan använda egna kuddöverdrag om du vill det. Mycket bra om du ska låna ut den.

Det som gör att det ändå bara blir 3,5 stjärnor från Friskare är att kudden är så pass enkel. Den har ingen särskild ergonomisk design och så kommer den med sladd. Priset är förstås lägre så om du vill lägga en mindre slant på skön massage i soffan kan det här ändå vara ett bra val!

 

Plus

Fungerar med eget kuddöverdrag

God funktion

Lågt pris

 

 

Minus

Sladd!

 

Egenskaper

 • 4 massagehuvuden
 • Automatisk avstängning
 • Standardstorlek
 • Värme
 • Med lång sladd
 • Tvättbart överdrag

 

Friskares betyg: 3,5 av 5 stjärnor

Du kan läsa mer om denna massagekudde genom att klicka här!

Vad är en massagekudde?

Precis som namnet antyder rör det sig om en kudde som ger massage. Det fungerar på så vis att kudden har en mekanism som ger allt från vibrationer till kraftfullare tryck. Beroende på modell kan det vara så att det finns kulor som rör sig mot det område som du vill massera.

Massagekuddar kan användas över hela kroppen. Det kan låta lite förvirrande med kudde. Men faktum är att massagekudden precis som en massagepistol kan användas på benen, ryggen, fötter och nacke.

Så använder du en massagekudde

Det är enkelt att använda massagekudden. Se till att den är laddad eller kopplad till strömuttag. Placera den under eller mot den kroppsdel du vill massera och dra igång program. Beroende på kuddens storlek kan du få massage över ett mindre eller lite större område.

Det är upp till dig att flytta på kudden för att få mer massage över en större yta.

Här kan du se hur en massagekudde fungerar:

 

Viktigt att använda massagekudden på rätt sätt

Även om massagekuddar kan anses vara ofarliga att använda trots att du inte är legitimerad sjukgymnast är det viktigt att använda på rätt sätt. Massagekudden kan vara kraftfull och det är viktigt att hitta rätt position och rätt intensitet.

Om du kan välja en modell som ger flexibilitet är det en fördel. Då kan du dra ner på styrkan och trycket i kudden när du behandlar mer känsliga partier av kroppen. Andra bra egenskaper hos en massagekudde med tanke på användarvänlighet är:

 • Enkelt fäste – Om du kan sätta fast kudden på ryggstödet på din stol så att den inte glider är det en fördel. Det här gör det enklare att använda kudden på rätt sätt.
 • Uppladdbar – Det är en fördel att slippa sladdar. Om du ska använda kudden på samma plats i samma fåtölj kanske det kvittar. Men för den portabla massagekudden är det mycket bra om det är enkelt att ladda batteriet.
 • Position – Det är alltid en fördel med en massagekudde som är enkel att placera i rätt position. Den bör ha en form som gör att du lätt kan lägga den mot din nacke i en position som känns bekväm för dig.
 • Värme – Om massagekudden också kan avge värme kan det kännas otrolig gosigt under kalla vinterdagar då du vill slappna av en stund hemma i soffan eller på jobbet.

En Shiatsu massage kudde

Shiatsu massagen går ut på att man trycker med fingrar och händer. Att återge detta mekaniskt med en kudde är inte helt enkelt. Det finns dock Shiatsu massage kuddar som är särskilt till för detta. Men du bör vara medveten om att det här aldrig kommer att bli precis samma sak som att gå till en specialist som jobbar med sin egen kropp för att massera dig.

En Shiatsu massagekudde är mer en gimmick. Den kommer att ha roterande massagehuvuden som är gjorda för att nå djupt och värma upp dig. Det är egentligen ingen skillnad mellan detta och en helt vanlig massagekudde som inte kallar sig för Shiatsu.

shiatsu massagekudde

Den bästa massagekudden

Det finns några olika varianter av massagekuddar på marknaden. Du vill kanske ha en massagekudde bäst i test och det är inte dumt att se på tester av produkter. Men kom ihåg att det här trots allt inte är en särskilt avancerad produkt. Ett massagekudde test kommer dessutom att vara rätt så subjektivt.

Om du väljer en massagekudde från ett seriöst företag som är känt för kvalitet får du antagligen en produkt som du blir nöjd med. Lär dig bara att använda massagekudden på rätt sätt och tänk på vad som är viktigt för dig.

Den bästa massagekudden är den som du upplever som enkelt och skön att använda. Blir det för komplicerat kanske du inte kommer att dra all nytta som du kan av massagekudden.

Sveriges bästa massagekudde heter Flowpillow och är en väldigt smart liten sak. Du kan läsa mer och se pris på Flowpillow genom att klicka här!

Här är en video där du kan se lite närmre på Flowpillow:

 

Några smarta tips till dig som ska köpa massagekudde

Det finns några viktiga saker som du bör göra och inte bör göra när du vill köpa massagekudde.

Se till att:

 • Du pratar med din doktor eller sjukgymnast om du just nu får behandling och dessutom vill använda massagekudde eller massagepistol hemma.
 • Du läser recensioner av massagekuddar. Se på massagekudde test och läs vad folk som köpt produkten säger om den.
 • Du lär dig att använda din Shiatsu massagekudde eller annan typ på rätt sätt. Läs instruktionerna innan du använder och se en video om det är möjligt.
 • Du förstår skillnader mellan massagekudde och massagedyna och väljer rätt typ.
 • Du vet vad du är ute efter så att du kan få en produkt som ger rätt typ av vibration och tryck för dina behov.

Undvik att:

 • Köpa en billig massagekudde för att spara pengar, kvalitet är viktigt!
 • Använda massagekudde om din sjukgymnast säger att du inte bör göra det.
 • Massera med massageapparat om det gör ont av detta.
 • Massera för ofta. En liten stund med lätt massage varje dag är okej. Men för längre behandlingar som går djupt bör du inte massera mer än 3–4 gånger per vecka.
 • Massera med massagekudde om det är farligt för dig. Det är till exempel inte att rekommendera att massera hur som helst om du är gravid. Ta reda på vad som gäller för den produkt som du köper.

12 frågor och svar om massagekuddar

Här är några vanliga frågor om massagekuddar samt svaren som du letar efter.

 1. Hur får man nackmassage med massagekudde?

Det kan du få genom att lägga dig ned på kudden eller placera den bakom nacken då du sitter i en stol med nackstöd. Du kan till exempel använda en massagekudde som är uppladdningsbar i bilen på detta vis. Hur skönt som helst när du sitter i en bilkö!

 1. Är det okej om massagen inte känns bekväm?

Nej, det här bör du undvika med en massagekudde. Tanken är att det ska kännas skönt och inte att du ska få mer ont. Massagekudden är inte istället för behandling av kiropraktor eller annan professionell sjukgymnastik. Det ska alltid kännas bekvämt!

 1. Hur hårt ska kudden massera?

Om du känner att det är för hårt är det viktigt att du har en modell som du kan dra ner intensitet på eller som kommer att göra det automatiskt. Det bör aldrig vara så hårt att du tycker att det känns obehagligt. Tänk dock på att du kan påverkar hur hård massagen känns genom att placera kudden mot din kropp på rätt sätt.

 1. Var kan jag använda en massagekudde?

Om den har en kompakt storlek kan du ta med den precis överallt. Du kan få massage med kudden på jobbet vid ditt skrivbord, i bilen, hemma i köket, på soffan och vart du än vill!

 1. Varför ska jag använda massagekudden?

För att det känns skönt men också för att det kan minska på stress. Bara genom att du sätter dig ner en stund i soffan och får massagen varvar du ner. Det kan förändra din tillvaro markant både på kort och lång sikt!

Andra viktiga anledningar till att använda massagekudde är:

 • Snabbare återhämtning för muskulatur
 • Du behöver inte be andra om massage
 • Den är lätt att ta med sig
 • Den kan reducera smärta och träningsvärk
 • Den ökar blodcirkulationen

 

 1. Massagekudde eller massagepistol?

Både och! Massagepistolen kan du använda själv på ben och fötter men inte på ryggen och i nacken. Massagekudden är enklare att använda själv. Båda är superbra att ha oavsett hur mycket du tränar eller hur stressigt ditt liv ser ut.

 1. Kan jag ge bort en massagekudde som present?

Det är en fantastisk present till alla tillfällen och åldrar! Med en massagekudde ger du bort hälsa såväl som en härlig upplevelse. Snacka om omtanke!

 1. Kan barn använda massagekudde?

Det kan de göra men inte utan uppsikt av en vuxen. Massagekuddar är inte leksaker. Om du har ett barn som skulle må bra av lite lätt massage efter träningen kan du erbjuda detta med kudden. Men lämna inte barnet ensamt med kudden för det kan leda till aktiviteter som inte är bra vare sig för barn eller massagekudde.

 1. Vilken massagekudde är bäst i test?

Om du vill ha en massagekudde bäst i test bör du se närmre på Flowlifes produkter. De har prisvärda massageprodukter som vinner test efter test. Deras massagekudde är mycket populär och enkel att använda.

Klicka här för att se och läsa mer om Flowpillow!

massagekudde

 1. Vad är en Shiatsu massagekudde?

En Shiatsu massagekudde är gjord för att ge den typ av massage som går under namnet Shiatsu och som kommer från Japan. Tanken är att kudden ger samma typ av massage.

Här kan du ser hur Shiatsu massage fungerar:

 

 

5 spännande fakta om massagekuddar

Här är några fakta om massagekuddar som du kanske inte kände till sedan tidigare.

 1. Utan värme ger också värme!

Visst kan det se bra ut med massagekudde med värme men oroa dig inte. Om du skaffar massagekudde värme eller inte spelar mindre roll. Själva massagen kommer att leda till att du blir varm i kroppen! Med detta sagt kan det ändå vara lite extra skönt med massagekudde med infravärme.

 1. Metime massagekudde är inte kudde

Det finns en populär massagekudde som heter Metime. Det här är egentligen inte en kudde för du får en dyna som du lägger i en stol. Med Metime massagekudde kan du få Shiatsu massage och tillgång till flera olika program som kan ha en mycket fin effekt på din hälsa.

 1. Stärker immunförsvaret

Med en massagekudde får du massage som kan stärka immunförsvaret! Det är verkligen inte illa. Ponera att ditt immunförsvar kan fungera bättre bara för att du använder din massagekudde en gång per dag under några minuters tid.

 1. Regelbundet är viktigt

För att massage ska ge de fina effekter som du är ute efter är det viktigt med regelbundenhet. Du bör få massage ofta för att känna att stressnivåer går ner. Det kan du också få när du har din egen massagekudde och inte blir beroende av att andra ska ha tid och lust att knåda på dig.

 1. Botar inte sjukdomar!

Det är viktigt att förstå att massagekuddar inte kommer att bota sjukdomar. Det är inte så att du kan räkna med att bli av med smärta bara för att du använder en massagekudde. Däremot är det välkänt att den här typen av produkter kan verka lindrande och hjälpa din kropp till snabbare läkning.

4 thoughts on “Massagekudde – Allt du behöver veta om massagekuddar!”

 1. Vill ha en massagekudde nu till vintern. Hur varmt blir det med den där svarta och röda kudden?

  Reply
  • Hej Margareta, du menar Flowlifes kudde. Den blir lagom varm och det är lätt att slå av när du vill. Det har inte varit svettigt att använda med värme nu under hösten. I somras använde vi den utan värme.

   Reply
 2. Hur hårt knådar Flowlife kudden. Är lite känslig i nacken och undrar om det kommer att vara lämpligt.

  Reply
  • Personligen tycker jag inte att det är skönt med massagekudde i nacken men det är inte på grund av känslighet eller att den är för hård. Min mamma har också testat och hon tycker att Flowlife massagekudden är helt okej i nackregionen men bara under kortare stunder.

   Reply

Leave a Comment