Lista med bra källor till kalcium

Om du behöver mer kalcium och vill få i dig detta via kosten så kan du ta en titt på denna lista med matvaror som är kalciumrika. Det här är mat som också ger gott om andra näringsämnen och som därmed kan vara av intresse även om du inte har råkat ut för kacliumbrist.

Vita bönor

Ja, en burk med vita bönor i tomatsås är verkligen inte så pjåkigt, men det är klart att man bör satsa på färska vita bönor då det ger mer.

Mandelsmör

Mandelsmör är en fantastisk källa till hälsa och det här smöret smakar dessutom gott. Använd det på smörgåsen eller ta en sked om dagen för att öka på kalciumhalten och för att må bättre. Det här är ett hett tips till den som just har fött barn och som behöver komma igen snabbt.

Korngräs

Korngräs är också en bra källa till kalcium och fler näringsämnen.

Gojibär

Det är också klokt att alltid ha lite gojibär hemma då dessa är utmärkt ingrediens i smoothies eller precis som de är.

Sesamfrömjöl

Sesamfrömjöl är bra eftersom sesamfrön är väldigt rika på kalcium.

Tofu

Tofu kan man använda istället för kött och steka på i goda kryddor. Det här är något som man inte ska överdriva med, men att äta tofu en dag i veckan är bara bra.

Sardiner

Om du tycker om sardiner så är det ett stort plus, för här finns det verkligen en bra lösning då man misstänker kalciumbrist.

Yoghurt

Bland mejeriprodukterna så ligger yoghurt högt på listan för matvaror som har gott om kalcium. Kör med yoghurt till frukost med flingor som även de har berikats med kalciumet.

Spenat

Vi vet alla vad Karl Alfred blev så stark av och det här är ingen myt. Spenat är väldigt bra för kroppen.

Ost

Ost kan man också plussa på med då man inte får i sig tillräckligt med kalcium. Lägg på smörgås eller ät som den är som mellanmål eller snack på kvällskvisten.

Leave a Comment