Deffa steg för steg – en lista med allt du behöver tänka på

För många så är det en dröm att lyckas bränna fett och bygga snygga muskler. Både män och kvinnor ser meningen med att ha en fast och vältonad kropp som är utan daller och ringar. Har man bestämt sig för att deffa så är chansen att få den här drömkroppen väldigt god, men det gäller att jobba på rätt sätt. Och innan du drar vidare till butiker som Svensk Hälsokost eller Gymgrossisten.com för att skaffa saker som billigt proteinpulver och vikter så bör du ta en titt på denna lista för att noga tänka igenom hur du ska lyckas med deffen på bästa vis.

Steg 1 – Vill jag verkligen deffa?

Du kanske säger att det är klart att du vill men frågan är om det här är sant. Är du redo att lägga om din kost, träna intensivt och hårt och att lägga ner extra tid på att följa din plan? Du kanske får hoppa över roliga saker som fester och mys och annat som inte passar in i ditt deffa schema. Om du svara ja på den här frågan så är du redo för nästa steg, en plan…

Är det så här du vill se ut?
Är det så här du vill se ut?

Steg 2 – En plan

Man måste ha en plan för att lyckas med deffning. Dels så ska man ordna med ett deffa kostschema som är anpassat till den egna kroppsvikten och livsstilen, och dels så behöver man ett övergripande schema som innefattar saker som träning och vila. Med en bra plan så kan man komma igång och även ha en tydligt målsättning.

Steg 3 – Träningsverktyg och mer

Du kommer kanske att inse att du kommer att behöva lite verktyg och annat för att lyckas med målet om att bränna fett och bygga muskler på kortast möjliga tid. Här ska du inte förhasta dig. Börja på gymmet och se vad du verkligen kommer att behöva hemma. Det räcker kanske med hantlar, gummiband och en bra bänk och många behöver inte ens detta då det går alldeles utmärkt att deffa på gymmet. Du ska också betänka det där med proteinpulver och annat som behövs för att dina muskler ska växa medan fettet sinar. Läs recensioner och ta reda på vad som fungerar och om det verkligen är så att du kommer att behöva BCAA och annat för att få en riktigt lyckad deffning. Det här är inte självklart så läs på innan du köper något.

Hantlar är bra att ha!
Hantlar är bra att ha!

Steg 4 – Mental peppning

Du kommer förr eller senare att uppleva att det är jobbigt och trögt och det här är något som kräver mental styrka. Var redo för tuffare perioder då du alls inte har lust att fortsätta. Här behöver du peppning. Kanske kan det hjälpa dig att deffa tillsammans med en vän eller coach som kan påminna dig om att du faktiskt vill klara det här och att du kommer att lyckas.

Steg 5 – Behåll formen

När du väl når den kropp som du är ute efter så är det viktigt att du är medveten om vad du ska göra för att förbli trimmad. Det här är något helt annat än att deffa på och det kräver en plan och förståelse för hur man utan att ta en massa kosttillskott och slita på kroppen med hård träning kan förbli frisk och stark. Det här är något som du ska ta upp med en expert på ämnet. Kom ihåg att du alltid kan lägga på några järn inför semester och badsäsong för att se extra bra ut. Om din kropp redan har en bra grundnivå så är det inte svårt att på kort tid komma igen med rätt kost och specialanpassad träning.

Leave a Comment