Att deffa på ett lyckat sätt

Den som styrketränar vet precis vad ordet betyder, nämligen att tappa fett men bygga muskler. Den som vill deffa på ett lyckat sätt är i praktiken ute efter att definiera sin muskelmassa och få den att synas på ett bättre vis. Det är ordet definiera som används på ett förkortat vis bland kroppsbyggare som vill ge sig på några månaders diet och hård träning för att få till den bästa kroppen. Men nu är det inte så att deffen enbart är till för muskelbyggare. Den som vill gå ner i vikt och få fram en snygg figur kan också använda sig av den här metoden så låt oss se lite närmre på vad den gå ut på och sedan ta fram de punkter som är ett måste för att det hela ska gå vägen…

Så gör du för att deffa

Rent praktiskt så är det så att du måste minska på kaloriintag, öka på styrketräningen samt använda dig av proteintillskott för att lyckas med målet om att bränna fett och bygga muskler. Det här låter ju enkelt nog och egentligen så är det inte svårare än att du minskar lite på de vanliga måltiderna, skaffar ett bra proteinpulver och kör ett bra styrkeprogram. Det är det här som är att deffa och det här ska du syssla med under några veckors tid, tills du ser resultat. För vissa så kan det handla om fyra månader eller mer, det här beror lite på hur mycket fett som ska bort och vilken typ av muskelmassa som du vill se.

deffning

Du kan deffa hemma med hjälp av enkla träningsredskap och gott om motivation.
Det är också bra att du utformar ditt eget deffa kostschema så att du får i dig mat som ger kroppen rätt typ av näring och som du även tycker om.

Hur mycket mindre ska du äta?

Det här är en fråga som är mycket viktig att ställa sig. Muskelmassan bildas ju genom en proteinsyntes som kommer att kräva energi och ett visst kaloriintag. Om du inte får i dig tillräckligt med kalorier så kan det istället få motsatt effekt och då misslyckas ju deffen. Här kan du ta det lugnt för det ska verkligen till ett rejält kaloriunderskott för att dina muskler ska börja lida. Detta särskilt när du ser till att få i dig ett proteinpulver som hjälper musklerna via proteinsyntesen. Om du tänker efter så finns det säkert saker som du unnar dig som du under några veckors tid kan låta bli.

Börja dagen med en bra frukost.
Börja dagen med en bra frukost.

Gör ett schema och kartlägg vad du äter under en veckas tid. Ta en titt på vad som skulle kunna gå bort. Det här gör det lättare för dig att minska kaloriintaget på ett smart sätt. Du ska komma ihåg att kroppen behöver näringsämnen, vitaminer och mineraler så det är viktigt att du äter på rätt sätt. En del kan du få via en bra proteinprodukt men det är just det där med att vara medveten som är viktigt för att deffen ska bli hälsosam.

Rätt protein

Vad gäller protein så finns det en rad olika produkter och här ska du välja ett proteinpulver som passar dig. Det kan vara så att du måste testa dig fram. En del inser inte att de är en aning laktosintoleranta tills de börjar köra med ett bra vassleprotein och plötsligt får problem med magen. Se på produkter med kreatin, BCAA och kanske även vegetabiliska alternativ som hampaprotein. Det finns inget som säger att du måste hålla dig till en produkt. Det viktigaste är att du regelbundet fyller på med protein under den tid då du kör styrka hårdare och oftare så att du verkligen får ut mer muskelmassa av detta. Det kan också vara intressant med bantningspiller som är till för den som ska deffa och som behöver lite mer push i träningen. Här finns det varianter med och utan synefrin, se bara till att du väljer piller som verkligen är till för deffen och för styrketräning för det finns även gott om preparat som enbart är till för att hjälpa till med större mättnadskänsla för den som vill gå ner i vikt.

Man kan satsa på smarta hjälpmedel som deffpaketet som Gymgrossisten har tagit fram. Det här är ett paket som ger hjälp både med fettförbränning och med protein till musklerna.

Träna på rätt sätt

Glöm inte bort att din styrketräning också måste anpassas för deffen. Här ska du tänka att det gäller att du orkar med veckans pass. Man kan ju få intrycket av att det gäller att köra mycket hårdare vid varje träningstillfälle men det här kan få motsatt effekt. Det viktigaste är att du stimulerar musklerna regelbundet. Kör på ett program som du är van vid och var noga med att känna efter. Du kommer att lyckas med att deffa om du arbetar på ett lugnt och metodiskt vis. Det är verkligen smart att ta ett samtal med någon som du känner eller ser på gymmet och som verkar ha koll på deffen. Det här är en bra start och med finkänslighet så kommer du till sist att känna av då du kan pusha lite hårdare och då det kan vara tillfälle att låta kroppen vila.

Man tränar på olika sätt för att komma åt olika muskelgrupper. Här är en video som visar hur man kan definiera armmusklerna på ett effektivt sätt.

God hälsa

Sist men inte minst så är det viktigt med ett helhetstänk. Ja, du vill deffa och bli av med fett och få snyggare muskler, men det betyder inte att du kan glömma resten. Det bästa resultatet får man då kroppen mår bra. Du måste sova ordentligt och få i dig kost som ger alla de näringsämnen som din kropp behöver. En lyckad deff är den där man har full koll på det som man äter och då man upplever att det känns skönt att träna och att man inte går omkring och lider av hungerkänslor.

Om du under deffen upplever att du är irriterad, trött och sliten så gäller det att tänka om och se över måltider samt övrig livsstil. Det bästa resultatet är ju en kropp som mår bra hela vägen igenom så tänk helhet och gör ditt bästa för att leva på ett sätt som gynnar din kropp och dina sinnen. Det har du allt att vinna på!

 

Leave a Comment