Du kan lindra fotvärken med framfotsinlägg

Om du har ont i framfoten ska du ta en titt på framfotsinlägg. Det här är en typ av skoinlägg som kan ge gott stöd åt din fot. Inlägget är till för att dra ner på trycket där det gör ont. Framfotsinlägg är enkla att använda och de kan på kort tid göra underverk för dina fötter!

Så kan framfotsinlägg lindra smärta och obehag

Du är kanske väl medveten om att du borde går ner i vikt, du skulle gärna gå ner 10 kg på två veckor, för att bli av med värk i knä och fötter. Men när du känner att saker som bantningspiller och dieter inte leder någonstans så är det klart att du ska ta tag i smärtan du känner nu även om den bara kan anses vara ett symtom av saker som övervikt och felaktig hållning.

Framfotsinlägg är en produkt som används för att lindra smärta och obehag i framfoten. Inläggen är ofta gjorda av gel eller skum. De kan användas för att:

  • Lindra trycket mot trampdynan
  • Minska risk för vrickning
  • Ge stöd för framfoten
  • Hjälpa dig med bättre hållning och gång

Det finns framfotsinlägg i olika storlek och med lite olika form. Det gäller att välja rätt typ för din fot och den värk du lider av. Inlägget kommer att placeras direkt under din trampdyna och du får instruktioner för hur du gör detta på rätt sätt om du beställer online.

Kan alla använda framfotsinlägg?

Framfotsinläggen är avsedda för personer som har ont i foten eller som har svårt att gå på grund av smärta i framfoten. De är inte avsedda för alla. Det är viktigt att konsultera en läkare eller fotvårdsspecialist innan du börjar med den här typen av inlägg.

Framfotsinlägg kan vara skadliga om de används felaktigt. Det är viktigt att följa instruktionerna för inläggen noggrant. Du kan också ta hjälp av din sjukgymnast för att undersöka att du går och står på rätt sätt med dina framfotsinlägg. Det här är ju i princip samma sak som med alla typer av hälsoprodukter du använder som till exempel en massagepistol som kan göra underverk då den används på rätt sätt och tvärtom.

ont i foten
Om du har ont i foten kan framfotsinlägg vara en möjlighet!

3 saker du bör tänka på när du köper framfotsinlägg:

  1. Storleken – Inläggen ska passa dina skor och inte skava eller trycka på fel del av foten.
  2. Material – Se på materialet och beakta hur bekvämt det kommer att vara mot din fot.
  3. Passform – Skoinlägg måste ha god passform om de ska fungera som tänkt.

Om du tillhör de som står upp och jobbar dagen lång och har ont i dina fötter kan framfotsinläggen vara en lösning för dig. Med minskat tryck och en bekvämare insida av skon så kan dina fötter äntligen börja må bättre så se närmre på denna möjlighet och diskutera den med den fotspecialist som du rådgör med.