Kan du gå ner i vikt med matcha te?

Om du har upptäckt matcha pulver är du inte ensam. Det här är en superfood som har tagit världen med storm. Matchabladen som görs till pulver odlas i Japan och har egenskaper som liknar grönt te men som är mycket kraftfullare.

Den som har druckit vetegräsjuice vet hur matcha te smakar. Det är som varm vetegräsjuice och det finns förstås variationer som gör latte av det hela. Med egenskaper som liknar kaffe fast med kraften i grönt te så är det inte så konstigt att matcha te för viktnedgång ofta diskuteras.

Men kan du gå ner i vikt med hjälp av matcha? Det korta svaret är ja, matcha te och viktnedgång är två saker som hör ihop. Det är ett matcha te fakta som har bekräftats av otaliga studier. Men som alltid räcker det inte med att stoppa i sig rätt saker för att går ner i vikt.

Du kan köpa ekologiskt matchapulver på Svenskt Kosttillskott här.

matcha pulver

Så fungerar matcha te för viktnedgång

Om du kikar på bantningspiller som är naturliga så ser du att de ofta har extrakt från grönt te som en ingrediens. Idag vet vi att grönt te kan påskynda och stimulera viktnedgång. Detta hänger ihop med att det kan öka på din metaboliska process och öka den energi du bränner. Det leder till att du bränner mer fett då du rör på dig.

En mindre studie har visat att grönt te som används i samband med normal träning kan öka fettförbränningen med 17%! Det finns också forskning som har visat att grönt-te-extrakt kan öka förbränningen av energi under hela dagen.

Matcha te är grönt te i kvadrat! Matcha pulver kommer ju från samma typ av planta som man gör grönt te av. Men tillverkningsprocessen inkluderar starkt solljus och en metod som gör att du får ut mycket mer av en sked matcha än vad du får av vanligt grönt te i påse.

När du dricker en kopp om dagen kan du inte bara påverka viktnedgång på ett positivt sätt. Det här kan också hjälpa dig att hålla din match(a)-vikt.

Bränn mer kroppsfett med matcha

En riktlinje för hur mycket du kan öka fettförbränning med matcha te är att du får i dig 1-4 teskedar med matcha pulver varje dag. Detta kan resultera i cirka 1,3 kg viktnedgång på 12 veckors tid. Detta utan att du gör något annat.

Om vi tänker oss att du samtidigt reglerar din insulinproduktion med rätt typ av kost (bort med socker och in med fiber!) samt att du jobbar med periodisk fasta för att få ordning på hormonerna i kroppen så kan du förstås gå ner mycket mer i vikt än så!

matcha glass
Matcha glass med socker lär inte göra så mycket åt din vikt!