Träningshörlurar – Så väljer du bästa träningshörlurarna för dig!

När du tränar vill du antagligen lyssna på musik. Om du tränar inomhus kanske du kan köra musik på en portabel högtalare som du placerar vid ditt löpband eller träningsbänk. Det fungerar om du inte delar gym med andra. När du är ute och joggar eller tränar tillsammans med andra är det smart med bekväma träningshörlurar. Vi tar en titt på vad du bör tänka på för att hitta bästa sporthörlurar för dig!

Träningshörlurar som sitter skönt

När du ska träna med hörlurar så måste de sitta bra. Dina träningshörlurar ska ha god passform på ett sätt som gör att du inte tänker på att de sitter på.

Det här betyder i grund och botten en av två saker:

  1. Du har in-ear-hörlurar som sitter på ett bekvämt sätt i dina öron. Då kan Apple Air Pods rekommenderas, ta en titt här!
  2. Du har träningshörlurar som kåpor som sitter bekvämt. Det kan vara Apple Air Pods Max Silver som du kan se här eller ett par bra och prisvärda Sony hörlurar som du kan se här.

För vissa är det självklart att välja in-ear-hörlurar för träning. Men om du tillhör de som inte tycker att det är skönt att stoppa in pluggar i öronen så får du leta efter kåpor som sitter bra. De ska sitta tätt men inte klämma och bör dessutom inte kännas för svettiga.

Det bör vara trådlösa hörlurar för träning

Ska du träna med hörlurar är det klart att de ska vara trådlösa! Idag är det knappast några sporthörlurar test som på allvar tar med hörlurar med sladd som alternativ. Det är ju självklart att trådlösa hörlurar ger träning som är flexibel. Du riskerar aldrig att irritera dig på den där sladden!

Har du trådlösa hörlurar för träning så kan du även använda dem för olika enheter. Du kanske kopplar till Spotify på din mobiltelefon i alla lägen eller så varierar du mellan olika apparater du har för att spela musik och radio.

Dina bästa sporthörlurar ska vara så enkla som möjligt att hantera. Utöver att de inte har sladd kan du beakta att få finesser som:

  • Snabbt byte av låt direkt på luren
  • Volymkontroll via lurarna
  • Justering så att dina träningshörlurar sitter perfekt över, under eller bakom tofs!

trådlösa hörlurar träning

Vilka egenskaper har de bästa sportlurar du kan hitta?

Vi har tagit upp god passform och det där med att trådlösa hörlurar för träning är bästa valet. Men vi bör också se lite på andra finesser som lurarna kan ha och som får betydelse för hur väl du kommer att trivas med dina hörlurar för träning.

Bra ljud är viktigt

Hörlurar för träning bör ha riktigt bra ljud. Dessutom är det en fördel om de har god brusreducering. Du ska inte behöva höra ljud omkring dig. Det här är särskilt viktigt för träningshörlurar som du använder på ett gym där det spelas radio och klinkas med vikter omkring dig.

Det ska inte vara så att du måste dra upp volymen på max för att kunna höra din musik ordentligt. Det kan ju faktiskt skada din hörsel. Det finns redan nu forskning som har sett på hur unga som använder hörlurar i större utsträckning också kan påverka sitt hörande av detta.

Oavsett vilken ålder du är i så är det givetvis klokt att spela musik på en volymnivå som är bra för dig. Så håll utkik efter brusreducering när du ska köpa träningshörlurar.

Laddningstiden får betydelse

När du ska ladda hörlurarna som du använder för träning är det viktigt att du vet hur länge du bör ladda för att få fulla batterier. Det finns numera modeller som ger dig snabbladdning. Det betyder att du på mycket kort tid får ett fullt batteri.

Dessuom kan du hitta varianter som kan ge flera timmar trots att du bara laddar en kvart. Det är ju viktigt om du till exempel ska åka en längre tur för att nå platsen där du sedan tränar en timme med musik i lurarna.

Ta alltid en titt på laddningstiden och hur du ska göra för att ladda till max på ett smart sätt. Det finns ju varianter av i-örat-hörlurar som har etuin som även laddar. Det här kan vara en tillgång då du kommer fram till slingan du ska springa och inser att det snart är slut på batterikraft i dina sporthörlurar.

Batteritiden bör vara lång

Hur många speltimmar får du med en laddning? Om du väljer en modell som Urbanista Miami blir det 50 timmar efter varje laddning. Det är ju tillräckligt för flera pass och därmed passar den här typen av över-öra-hörlur mycket bra för träning.

Det kan förstås fungera bra med träningshörlurar som inte har lika lång batteritid. Med tiden lär du dig hur ofta du behöver ladda. Då slipper du bli irriterad när varningsignalen kommer som hack i rytmen för din träning.

Klarar lurarna av skakningar

Du hoppar, springer, ligger på sidan och gör rörelser som kommer att påverka dina sportlurar. Det gäller att de klarar detta. Här är i-örat-hörlurar överlägsna. De kommer ju inte att påverkas så mycket av yttre påfrestningar omkring ditt huvud.

Men det finns också hörlurar som sitter på utsidan och som inte börjar skramla bara för att du ger järnet i dem!

hörlurar för träning
Du bör kunna jogga med träningshörlurarna utan att det skramlar!

Hur nära ljudkällan måste du vara?

En annan sak att ponera är om du måste vara väldigt nära ljudkällan för att det ska fungera med trådlösa träningshörlurar. Hörlurar för träning kan ju vara bekväma att använda även då du kan lägga din musikspelare eller smartphone på ett bord eller en stol bredvid platsen du tränar.

Om du ska röra dig runt i en lokal och väljer att lägga din smartphone i ett fönster är det viktigt att ljudet inte bryts för att du rör dig flera meter från ljudkällan.

Priset på hörlurar för träning

Hur mycket ska träningshörlurar kosta? Om du väljer ett par enklare JBL hörlurar som dessa så kan det hela landa på under tusenlappen. Detta trots att du får brusreducering och andra viktiga egenskaper. Det finns ännu billigare alternativ men då är frågan om du verkligen får den funktion som du behöver.

över öra hörlurar

Räkna med att det kommer att kosta omkring 2000 kronor och upp om du vill ha de bästa träningslurar som du kan finna. Tänk framåt. Bra hörlurar för sport kan du ha nytta av ofta och länge om du bara väljer rätt modell. Det här kanske till och med får dig att känna dig mer peppad och därmed klarar du av galna mål som att gå ner 10 kg på en månad!

Om du tänker på det viset är det inte så dumt att betala lite mer för något som kommer att hålla hellre än att köpa billiga träningshörlurar som inte håller måttet.

Leave a Comment