Utmaning – Hur mycket kan du gå ner på 1 vecka?

Det finns teorier och strategier och tips för att gå ner 10 kg på en månad, 2 kg på en vecka eller kanske mer. Men låt oss nu ta en titt på vad som kan ske i verkligheten. Ida från utkanten av Sveriges tredje största stad har gått med på att dela med sig av sin vecka.

Status för Ida

Ålder

42 år

Vikt

67 kg

Längd

163 cm

Träning

3-5 ggr kondition och styrka per vecka

Diet

16:8 periodisk fasta

Ida är alltså aningen överviktig enligt BMI och tanken är att hon ska gå ner åtminstone till normalvikt på en vecka. Hon har som mål att klänningen hon köpte på rea i somras för att ha på sig till familjebröllopet om två veckor ska sitta lite löst.

Ida har bestämt sig för följande strategi:

Striktare periodisk fasta (minst 16 timmar fasta per dygn), max 3 måltider under timmar hon äter, mer sport än vanligt och mindre salt.

Ida väger sig söndag morgon en timma efter morgon kaffet och kommer att väga sig igen på fredag morgon vid samma tid så det blir faktiskt lite mindre än en vecka.

Söndag – Morgonkaffe, gröt utan sötning men med blåbär, sallad med lax från lördagen, smoothie med bär (där sprack planen om mat lite), träning 30 min intervallträning på löpband och 5 minuter styrka.

Måndag – Morgonkaffe, gröt utan sötning med blåbär efter 17 timmars fasta, bantningspiller, sallad med lax och lite tehina, äpple. 30 minuters promenad.

Tisdag – Morgonkaffe, gröt utan sötning med blåbär efter 16 timmars fasta, sallad med tehina, sallad med keso, 3 dadlar.

Torsdag – Morgonkaffe, gröt utan sötning med blåbär efter 16 timmars fasta, kinoa och sallad, sockerfri yoghurtglass, apelsin.

Fredag dags att väga sig…. 66,5 kg!

Vad säger Ida om veckan?

Det blev inte riktigt som tänkt för jag tränade inte så mycket som jag trodde jag skulle göra. Dessutom blev det mer kolhydrater än tänkt. Fast det gick ju nedåt och mindre salt gjorde att jag kände mig mindre svullen och det fanns de som påpekade att jag verkade ha gått ner i vikt.

Det är ju en vecka till kvar så förhoppningsvis kan jag göra lite mer nästa vecka. Går nog bättre när jag inte ska dela hur det går på en hemsida!

Leave a Comment