Friskare barn med 3 enkla steg

Barnen sitter för mycket och de äter skräpmat. Det klagas en hel del på hur dagens föräldrar hanterar barnens hälsa. Inte för att det är så enkelt att vara småbarnsförälder år 2020 med pandemi, stressig livsstil och allt annat som kan göra det svårt att få till det där med hälsosam mat och goda träningsrutiner för vuxna och barn.

Det går dock att ta några enkla steg för att förbättra barnens hälsoläge markant. Här är 3!

  1. Vitaminer och mineraler

Det är klart att det är bäst att äta mat som ger fullgott med vitaminer och mineraler. När vintern är på väg är det klokt att satsa mer på D och C. Det finns superbra kosttillskott som är till för de små och som smakar gott. De ger vitaminerna som är bra för barnens immunsystem.

Istället för att känna att du är en usel förälder som serverar industritillverkad färdiglagad mat alldeles för ofta kan du klappa dig på axeln. Du ger ju ungen viktiga vitaminer som boostar immunförsvaret!

  1. Mental hälsa

Barn kan också påverkas av stress och må dåligt av den. Se till att ni saktar ner lite och gör saker utan skärmar. Det går till exempel att sitta en stund i soffan och bara vara tillsammans. Barnet får en chans att prata om saker och det leder till mindre stress.

Du kan också investera i produkter som en massagekudde som barnet också kan sitta en stund med. Man måste inte lägga den mot nacken. Placera barnet i en fåtölj med massagekudden under fötterna. Det kittlar härligt och det blir både skratt och avkoppling. Så bra för barnets hälsa!

  1. Röra mer på sig

Det ser så härligt ut med familjer som är ute och vandrar och åker långfärdsskidor men det här är inte möjligt för alla. Om du inser att det är för svårt att få till det där med vardagsmotion utomhus varje dag finns det knep.

Det är inte bara vuxna som kan använda löpband. Faktum är att barn också tycker att det här är kul. En sexåring som får använda ditt löpband tycker att det är helt fantastiskt. Låt barnet gå snabbt och springa lite under en halvtimmes tid. Det här är en stor insats för hälsan och inget som kräver att ni åker till en sportanläggning eller går med i en friluftsklubb.

Leave a Comment