Är massage lösningen på alla problem?

Det verkar som att svaret på den frågan är ja! När vi tar en titt på allt som regelbunden massage kan leda till är det ju löjligt att inte se till att använda denna dundermetod. För att ge några exempel:

  • Massage kan mildra smärta
  • Massagen kan också förebygga mot sjukdomar
  • Huvudvärk kan försvinna med massagens magi
  • Du kan bli gladare av att bli masserad

Det finns till och med studier som visar att massagen rent praktiskt kan fungera mot olika typer av sjukdomar och det här är ju väldigt spännande.

Vem ska massera dig?

Nu kanske du tänker att det där med massage låter förträffligt, men vem i hela världen ska se till att du får din dagliga dos massage? Du kanske inte har råd att gå till en klinik där en professionell massör sköter om din hälsa.

Dessutom kanske du tycker att en massagepistol inte är bästa lösningen då du inte har någon i ditt hem som kommer att hålla den mot nacke, rygg och ben dagligen. Nu kan du förstås använda massage guns själv. Det går ju att hålla och rikta själv mot stora delar av kroppen.

En bättre lösning kan dock vara en massagekudde. Särskilt när du mest vill få massagen över rygg och nacke. Det här är en supersmart uppfinning som dessutom inte kostar för mycket. Inte som en massagefåtölj som är något du kan vilja ha för maximal komfort.

Knåda lite på andra då och då

När du inser att det faktiskt är så himla bra med massage då och då kan du ju erbjuda andra lite knådning över rygg och nacke. Om det passar sig är det här verkligen omtanke. När du knådar lite i nacken på en annan person är chansen god att även du får lite massage. Ge och ta helt enkelt!

Eller ta med dig en massagekudde till jobbet som du delar fritt med andra som finns omkring dig. När fler inser hur stressen släppet av denna enkla lilla investering kanske ni kan börja prata om att köpa en gemensam massagefåtölj med shiatsumassage samt att bjuda in en professionell massör till jobbet en gång per månad.

Leave a Comment