Massagefåtölj – Läs innan du köper massagefåtölj!

En fantastisk present till mamma eller något som ni har drömt om länge att ha i vardagsrummet. Det är klart att du ska köpa massagefåtölj men vilken bör du välja? Det här är en unik möbel som är bekväm och samtidigt nyttig för både kropp och själ.

Till skillnad från en massagepistol eller massagekudde ger fåtöljen genomgripande massage för stora partier av kroppen. Därmed inte sagt att du kan leva utan pistolen och kudden för att du har en massagefåtölj. Men det kan vara bra att veta att det här är en fåtölj som ger samma typ av avslappning och behandling av spända och ansträngda muskler.

[wptb id=15839]

Hur fungerar en massagefåtölj?

Precis som du hör på namnet rör det sig om en fåtölj som masserar. Det gör den med hjälp av teknik som låter kulor rulla och trycka mot din rygg samt avger vibrationer mot din kropp. Om du väljer en riktigt bra massagefåtölj kan den till och med läsa av din kropp och anpassa behandlingen efter detta.

Det finns massagefåtöljer som gör det möjligt att ligga ner och få hela baksidan av kroppen behandlade. Även armar och händer! Du ligger avslappnat och skönt samtidigt som din kropp masseras och vibreras på ett sätt som är bra på flera sätt.

Massagefåtöljen kan vara bra för:

 • Den som stressar mycket och behöver riktigt effektiv avkoppling.
 • Den som tränar mycket och behöver lösa upp muskler efter håra pass.
 • Den som känner sig stel och vill mjuka upp kroppen regelbundet.
 • Den som lider av dålig blodcirkulation och vill få fart på den.
 • Den som vill ha total avkoppling och härlig massage utan att behöva be någon om hjälp med detta eller gå på spa!

Massagefåtölj bäst i test

Det är inte svårt att hitta massagefåtölj test för det här är en populär produkt och det finns många fabrikat. Även om du kan dra nytta av att se på massagefåtölj test är det viktigt att du tänker på vad du är ute efter.

Det finns en rad olika modeller och de kan fungera på lite olika sätt. Fundera på saker som:

 • Om du vill ha djupgående massage
 • Om du vill få värme
 • Om du vill ha Shiatsu massagefåtölj
 • Om du tycker att det är okej med en tung stol

En bra massagefåtölj kan vara väldigt otymplig. Den kommer att stå där den placeras. Om du istället väljer en massagedyna får du större flexibilitet. Men då har du givetvis inte samma intensitet på massagen.

Den bästa massagefåtöljen är stor och justerbar. Den ger dig möjlighet till personliga inställningar och andra viktiga fördelar som justering i enlighet med din längd. Om fåtöljen är gjord för att ta hand om mesta möjliga yta på din kropp kommer den att vara större. Det är viktigt att tänka på.

Här kan du se en massagefåtölj med shiatsu-teknik:

Massagefåtölj priser

Det kan bli ganska dyrt med en bra massagefåtölj. Det här är ingen vanlig möbel. Massagefåtöljer används ju även professionellt av spa, gym och kommersiella centrum där man tar betalt för att låta dig sitta i fåtöljen.

Hur mycket kostar en bra massagefåtölj?

Du får räkna med åtminstone 20 000 kronor och upp för en riktigt bra modell. Det är klart att du kan hitta varianter för några tusenlappar men då är frågan om du inte snarare ska satsa på en massagedyna. Den kan du ju lägga i vilken fåtölj som helst samtidigt som du får fin massage för hela ryggen och nacken.

Passa på när det blir massagefåtölj rea för att köpa billig massagefåtölj som kan lite mer. Om du har tur kanske du kan köpa en riktigt bra modell till halva priset. Var om dig och omkring dig och våga ställa frågan om du kan få lite rabatt.

Det kan vara bra att känna till vilka märken som utmärker sig som riktigt bra inom detta segment. Du kommer att stöta på Beurer massagefåtöljer i tester och ett annat märke som står för kvalitet är Kostaro.

20 frågor och svar om massagefåtöljer

Här är några vanliga frågor och svar om massagefåtöljer som du kan kika på för att förstå mer om denna unika möbel.

 1. Varför ska jag köpa massagefåtölj?

För att du vill få tillgång till riktigt välgörande massage ofta. Massagefåtöljer kan ge omedelbar lindring av stelhet och även ha en mycket positiv psykologisk effekt. Du kan också köpa massagefåtölj som en helt fantastisk present!

 1. Är massagefåtöljer farliga?

Nej, massagefåtöljer är inte farliga. De är gjorda för att vara milda och kan inte ses som ett risktagande. Men detta sagt är det dock viktigt att följa instruktioner för fåtöljen och att känna efter. Du bör inte sitta kvar i fåtöljen om det gör ont eller om du på annat sätt upplever obehag av den.

 1. Är det värt pengarna med massagestol?

Det kan vara ganska dyrt även med billiga massagefåtöljer och du kanske undrar om det verkligen är värt pengarna. Du kunde ju lika gärna köpa en smart massagekudde eller massagearm. Svaret på frågan är att det kan vara väl värt att köpa en massagefåtölj helt enkelt för att den ger så mycket mer. Detta oavsett om du är atlet eller inte.

 1. Är det säkert att använda massagefåtöljen varje dag?

Det finns inga särskilda gränser för hur ofta du kan använda din massagefåtölj. Det går till och med att sitta i den två gånger per dag. Men försök att inte överdriva.

 1. Kan massagen orsaka stroke?

En stroke är den typ av sjukdom som orsakas av en blodpropp eller blödning i hjärnan. Det ska till mycket för att massage ska leda till stroke. Det är inte särskilt troligt att detta kommer att inträffa. Men det är klart att du ska vara försiktig och det särskilt med massage omkring huvud och nacke.

 1. Vilken massagefåtölj är den bästa?

Det beror helt och hållet på vad du vill få ut av den. Beurer är ett märke som är känt för de bästa massagefåtöljerna som finns på den svenska marknaden. Men det finns fler exempel på fåtöljer med massagefunktion som är mycket bra och som har fått höga betyg av användare.

 1. Kan en massagefåtölj lindra artros?

Ja, en massagefåtölj kan lindra stelhet och smärt i muskler som har med artros att göra. Den kan dock inte förväntas bota denna sjukdom och det är viktigt att förstå.

 1. Hur länge ska man sitta i massagefåtöljen?

Rekommendationen är att sitta 15 minuter varje gång. Det här kan du göra två gånger per dag om di vill. Du bör dock ta en paus om du tycker att det gör ont.

 1. Kommer det verkligen att hjälpa med massagefåtöljen?

Det beror på vad du vill få ut av fåtöljen. Den kan vara en hjälp under rehabilitering såväl som då du tränar hårt. Lär dig hur du ska använda din massagefåtölj på rätt sätt för att få ut mesta möjliga av den.

 1. Var tillverkas massagefåtöljer?

Japan är huvudleverantören av massagefåtöljer då detta land också kan ses som den moderna massagefåtöljens vagga. Men det tillverkas också massagefåtöljer i länder som USA, Kina och Taiwan.

Japan är bra på massagefåtöljer
 1. Vad ska en massagefåtölj ha för att vara bra?

Den ska ha funktionerna som du behöver för att få den typ av massage som du vill ha. Formen bör vara bekväm och du ska få flexibilitet vad gäller olika typer av massage. Om du vill ha en kraftfullare massage bör du se på massagefåtöljer som är starkare och som tar i lite mer.

 1. Drar massagefåtöljen en massa ström?

Nej, det gör de inte. Beroende på märke kan det röra sig om mellan 150 och 300 watt. Inte lika mycket som din kyl drar utan snarare i likhet med din dator.

 1. Varför gör det ont i massagefåtöljen?

Det kan göra ont för att du inte är van vid massagen men också för att du överdriver eller drar på med för hög styrka för din kropp. Var lyhörd och dra ner på intensitet om du känner att det gör ont.

 1. Varför trycker stolen mot mina ben med kuddar?

Vanlig massageteknik går ofta ut på att man kramar större muskler under några sekunders tid för att sedan släppa. Det här är ett sätt att dra ner på stress och spänningar. Därför är massagefåtöljer uppbyggda med kuddar som trycker mot större muskelgrupper som dina vader på detta vis.

 1. Behöver jag kläder i massagefåtöljen?

Ja, det är bra att vara påklädd i fåtöljen. Mjuka kläder kan vara skönt.

 1. Går det att sova i massagefåtöljen?

I och med att det är upp till dig att slå av och på massagefunktionen kan du mycket väl använda fåtöljen i avstängt läge och slumra i den. Om du enbart får lite vibrationer kan det också bli så att du somnar under behandlingen. Massagefåtöljer är gjorda för att vara mycket bekväma och visst kan du sova en stund i dem, men kom ihåg att det här inte är samma sak som en säng!

 1. Hur mycket vikt klarar fåtöljen?

Det beror på modell. Omkring 100 kg ska inte vara några problem. Den som är extremt överviktig bör förstås se på detta innan en massagefåtölj beställs. Det finns modeller som klarar närmre 200 kg i personvikt.

 1. Massagefåtöljen fungerar inte, vad ska jag göra?

Ta en titt på om strömkabeln är i. Se om strömuttaget är intakt och slå på och av för att se att fåtöljen slår på. Se om den fungerar om du sätter i en annan kontakt. Om det fortfarande inte fungerar kan det vara så att något i själva stolen har gått sönder. Kontakta då återförsäljare för vidare information om vad som kan göras för att laga massagefåtöljen.

 1. Kommer massagefåtöljen år mina genitalier?

Nej, massagefåtöljen är byggd för att ge massage i nacke, över rygg, ner över ländryggen och rumpan och så vidare. Den kommer inte att komma åt i känsliga områden som vid genitalier.

 1. Kan massagen vara bra för mitt immunförsvar?

Ja, massage är känd som bra för ett starkare immunförsvar. Därmed kan din massagefåtölj absolut ses som en investering i ditt immunsystem.

15 intressanta fakta om massagefåtöljen

Här är några fakta om massagefåtöljer och massage som du kanske inte kände till sedan tidigare…

 1. Massagestolen uppfanns i Kalifornien

Japan sägs vara denna möbels hemland men det var David Palmer i Kalifornien som skapade den första massagestolen år 1968. Den var gjord för att patienten skulle ligga på ett säkert sätt i stolen under massagen. Massagefåtöljen är också utvecklad för att ge dig en säker position.

 1. Farligt för hjärnan

Om du får för hård massage mot nacken kan det faktiskt vara farligt för hjärnan. Det finns även läkare som säger att enklare massage i detta område kan leda till att blodkärl skadas och det kan leda till hjärnskador. Viktigt att använda den här delen av massagefåtöljen på rätt sätt!

 1. Massagefåtöljen kan innehålla magneter

Det finns nyare modeller som inkluderar magneter. Det här är viktigt att tänka på lom du har pacemaker. Har du det ska du inte sätta dig ned i en massagefåtölj med magneter!

 1. Inuti massagefåtöljen

Inuti massagefåtöljen finns det rullar, spakar och motorer som gör att vissa delar vibrerar. Olika rullar kan röra sig upp och ned för skenor i enlighet med ett mönster som skapas efter det att din kropp scannas av. Det finns alltså sensorer som kan känna av din kropps kontur i stolen!

Här kikar vi inuti massagefåtöljen:

 1. Massage och gifter i kroppen

Det sägs att massage kan få oss gifter i kroppen och därmed ha en renande effekt. Men det här är antagligen inte sant för det finns inga bevis för att det skulle vara så. Däremot vet vi att massagen du får i fåtöljen kan få igång blodcirkulationen och på så vis kan du faktiskt bli frisk snabbare med hjälp av tekniken.

 1. Massagefåtöljen och ryggont

Massagefåtöljen kan hjälpa vid ryggont för att den knådar områden där du har problem. Muskler som är för tajta löses upp och därmed kan du få smärtlindrande effekt. Dessutom kan massagen hjälpa ditt skeletts struktur. Om din ryggrad får ett bättre stöd kan det också vara något som verkar mot ryggont.

 1. Mindre stress

När du sitter regelbundet i din massagefåtölj kan det motverka stress. Det betyder att hälsobekymmer som kommer stress också kan motverkas.

Dra ner på stressen med massagefåtölj!
 1. Bättre hållning

Du kan få bättre hållning av att sitta i massagefåtöljen! Genom att sitta på ett sätt som är bra för din hållning påverkar du den.

 1. Smidigare Kropp

Du kan bli smidigare med massagen. Om du tränar och får stela muskler motverkas detta av den regelbundna massagen i fåtöljen.

 1. Bättre sömn

Du kan också sova bättre på natten när du får massage regelbundet. Det här gäller för unga såväl som gamla. Om du har sömnproblem kan massagefåtöljen vara en bra lösning!

Sov gott!
 1. Mota depressionen i dörren

Massagen kan också vara något som gör att du minskar risken för att bli allvarligt deprimerad. Om du redan har drabbats av en depression kan det också vara så att massagen hjälper dig tillbaka snabbare. Det här beror på att massagen frigör hormoner som är viktiga för din hjärna för att du ska må psykiskt bra. Massagefåtöljen ger dig en ström av dessa fina hormoner.

 1. Mindre huvudvärk

Du kan också få mindre problem med huvudvärk om du använder din massagefåtölj regelbundet. Spänningshuvudvärk kan lindras med denna massagemetod.

 1. Bra för din hud!

Du kan till och med få finare hud med hjälp av fåtöljen! När din kropp värms upp är det bra för huden. Huden stimuleras på ett sätt som gör att den blir hälsosammare.

 1. Andas bättre!

Det kan också vara så att din lungkapacitet förbättras av att du får massage i fåtöljen. Muskler som dras ihop runt lungor på grund av dålig hållning slappnar av under massagen. Då kan dina lungor jobba som de ska.

 1. Bra för barn

Massagefåtöljer kan även användas av barn som behöver vibrationerna och värmen. Det är dock viktigt att du ställer in stolen på rätt sätt om ett barn ska sitta i den.

Leave a Comment