Vinterdepression – 5 smarta tips mot vinterdepression

Det finns något som heter årstidsbunden depression. Om du upplever att du har en vinterdepression så är det alltså mycket möjligt. Under mörka kalla vinterdagar så är det lätt att känna sig trött. Men om du samtidigt känner att du inte har någon lust så kan det vara mer än trötthet. Tänk tillbaka, kände du samma sak förra hösten och vintern?

Om svaret på frågan är ja så kanske du har drabbats av eller är på väg in i en vinterdepression. Här är 5 smarta tips för hur du kan hantera vinterdepressionen och helst stoppa den i dörren.

Viktigt – Om du har varit nedstämd under minst 2 veckors tid och har symtom som förändrar aptit, upplevelse av tung kropp, ökat sömnbehov och problem i relationer så ska du söka vård. Gå till din vårdcentral eller ring en psykologisk mottagning som kan guida dig vidare.

5 tips mot vinterdepression

  1. Ta rätt kosttillskott

Visste du att det finns kosttillskott som fungerar mot vinterdepression? Det gör det! Plus EPA är en sådan produkt. Den har undersökts och har bevisats fungera på vuxna med diagnosen depression. Du kan köpa Plus EPA utan recept här. Du kan också testa Hypermin som finns på Svenskt Kosttillskott, klicka här för mer information.

 

 

  1. Mer sol och aktivitet utomhus

Det är mörkt och kallt ute men det är inte bra för dig att sitta inomhus och uggla. Ge dig ut i kylan och så mycket du kan under dagtid. Ta en promenad på lunchen och se upp i himlen om den är blå. Det här kan ladda dina batterier och få dig att känna dig lite lättare.

 

  1. Ladda med musik

Se till att du lyssnar på musik som gör dig glad. Skaffa Spotify och ladda listor med glad musik. Snabb takt och melodier som du tycker om kan göra stor skillnad.

 

  1. Ät choklad

Det här kan vara mycket bra då du känner dig nedstämd. Välj mörk choklad full med antioxidanter. Dela chokladen med en god vän så att ni får chans att prata lite samtidigt. Samtal med goda vänner är ett bra medel mot vinterdepression.

vinterdepression

 

  1. Boka in en kul aktivitet

Boka en resa eller kanske en upplevelse. När du har något att se fram emot så kan det stävja en begynnande depression. Du kan till exempel boka in chokladprovning så får du även punkt 4 med i det hela. Och så kan du se till att boka in upplevelsen med någon som du tycket extra mycket om.

Testa en upplevelse med Upplevelse.com, klicka här för att läsa mer om spännande evenemang som du kan ta del av.

 

 

Leave a Comment