Ekologiskt schampo

Man kan diskutera hur nyttigt det egentligen är att utsätta kroppen för kemikalier morgon och kväll. Vissa saker kan man ju inte göra så mycket åt men det där med skönhetsprodukter är helt klart ett område där det finns mycket att ta tag i för den som vill minska på intaget av sulfater och tungmetaller. Om du letar efter sls-fritt schampo så ska du veta att det här alls inte är svårt att hitta. Det finns så många bra märken som tillverkar ekologiskt schampo som doftar gott och som gör att håret blir fint. Men innan du springer iväg till hälsokosten för att skaffa en flaska så kan det vara bra att du tänker igen vilken sort som kommer att passa dig bäst.

Ekologiskt schampo som fungerar

Det är inte så att varje sls-fritt schampo passar varje person. I och med att det här ofta är mycket milda schampon så kan det vara så att du behöver en viss typ med väl utvalda ingredienser för att få god effekt. Sedan så ska du tänka på hur ditt hår och din hårbotten ser ut. Om du lider av torr hårbotten och kluvna toppar så kan det vara smart att satsa på ett schampo med arganolja som ger den extra fuktighet som du är ute efter på ett effektivt sätt. Glöm inte heller bort att det är viktigt att du tycker om doften på ett ekologiskt schampo för om du inte gör det så kommer det att bli en plåga att använda detta. Det är viktigt att man tycker att håret luktar gott och det finns mer än lavendel att välja från bland den här typen av hårprodukter.

Ett allsidigt schampo

Sedan så är det inte så dumt att välja en produkt som fungerar både som schampo och tvål. Det här kan ju vara väldigt smart då man kan inte har så mycket plats i träningsväskan eller då man helst bara använder sig av en produkt i duschen. Både män och kvinnor kan uppskatta den här typen av schampo och det är kanon när man tvättar barn som behöver ordentligt med två samtidigt som man schamponerar.

Priser

En sak som man genast märker med ekologiska schampon är att de kostar bra mycket mer än vanliga hårprodukter. Man får räkna med omkring hundralappen för en flaska på 750 ml om man nu inte hittar en bra rabatt online. Nu är det viktigt att förstå att man med ekologiskt schampo inte använder lika mycket som man gör av vanliga produkter. Det här är en mycket koncentrerad skönhetsprodukt så man behöver väldigt lite för att få önskad effekt. Det här är viktigt att tänka på då man börjar använda sig av ekologiska hud- och hårprodukter eftersom det annars är risk att man slösar på dem i onödan.

Bättre kroppsvård

Nu är det förstås så att man även ska betänka hur man använder sig av olika kroppsprodukter. Den som tvättar håret två gånger per dag sliter onödigt mycket på det. Visst kan det hjälpa med arganolja och liknande produkter men det är förstås också väldigt bra att börja ta hand om huden och kroppen på ett mer skonsamt sätt för att undvika uttorkning från start.

Leave a Comment