Håll dig frisk med hemmatester!

Du kanske har känt dig lite hängig under hösten och vintern, och något säger dig att det kan vara så att du faktiskt lider av järnbrist. Det här kan du ju bekräfta genom ett besök till din närmsta vårdcentral, men det finns ett bättre och hälsosammare sätt att testa på. Med hemmatester som du kan beställa online så får du pålitliga svar, och du behöver aldrig närma dig väntrummet där en mix av virus, bakterier och barn som nyser rätt i luften har samlats. När testet har nått din brevlåda så vet du på några minuter om du behöver söka vård eller om du kanske bör börja med en burk vitaminer…

Testa hemma i lugn och ro!
Testa hemma i lugn och ro!

Gå inte till vårdcentralen i första hand

Många springer till doktorn alldeles i onödan, inte för att de är hypokondriker utan för att de inte ser något annat alternativ. Men besök till vårdcentralen är inte ofarliga och det ska man vara medveten om. Det händer då och då att kliniker får stänga för sanering på grund av smittorisk och då är det inte kul att ha varit en av de som satt i väntrummet då larmet gick.

Om man har misstankar om att något inte stämmer med prostatan då man kissar alldeles för ofta, eller att man eventuellt har problem med sköldkörteln då man känner sig trött och frusen mitt i sommaren, så behöver man inte vänta på att få en remiss från en läkare. Med moderna hemmatester så får man snabbt svar på om det finns något att oroa sig för eller inte.

Kan man lita på hemmatester?

Hemmatester är inte istället för sjukvård. De ska ses som ett mycket bra hjälpmedel för den som inte är akut sjuk och som vill ta reda på om det finns anledning till oro eller till glädje. Det är ju faktiskt så att moderna graviditetstester är otroligt skarpa. Man kan få reda på om det är en bebis på gång redan en eller två dagar efter missad menstruation, och det är klart att det är bra mycket enklare att kissa hemma på en sticka än att ta ett blodprov på vårdcentralen.

Man kan lita på moderna tester som är utvecklade i enlighet med falsk-positivt-principen. Det betyder att ett test kan visa positivt resultat trots att det är negativt men inte tvärtom. Därmed så riskerar man inte att få ett svar som visar på att man inte har några problem varpå man missar att söka hjälp då man faktiskt behöver den. Testen som fungerar tvärtom där man kan få ett negativt resultat, alltså få veta att man inte lider av järnbrist eller har problem med prostatan fast att man har det, är livsfarliga och bör undvikas.

graviditetstest

Med tanke på detta så är det förstås viktigt att du väljer en seriös webbutik med hemmatester som är moderna och att lita på. Detta oavsett om du behöver ett graviditetstest eller om du vill se om du kanske bör öka på ditt järnintag. Svenska butiker online är säkra och mycket smidiga, och de ger den stora fördelen att man kan handla så diskret. Ingen behöver se över din axel att du kanske är gravid eller att du vill ta reda på när din ägglossning inträffar.

När ska man testa?

Man ska testa när man känner att man behöver det. Hemmatester handlar nämligen också om att få lugn och ro i ett sinne som det stormar i då man oroar sig för det ena eller det andra. Vad gäller gravidtester så är det förstås så att man ska ha missat mens för att testet ska vara aktuellt, och ägglossningstester ska man använda på rätt sätt för att pricka in dagarna då man kan bli gravid.

När det handlar om andra tester som järnbristtest eller prostatatest så är detta något som man kan utföra hemma i lugn och ro precis när man vill. Beställer man från en svensk butik online med hemmatester så kommer testerna snabbt hem i brevlådan, och det här går bra mycket snabbare än att boka tid hos doktorn för att få remiss och sedan tid för provtagning.

Leave a Comment