Har du skrattat idag? Skrattet är viktigare än du tror!

Du har säkert hört att ett leende förlänger livet. Men visste du att leendet som bryter ut i skratt kan innebära ett gladare liv som dessutom är hälsosammare? En studie från Research, Insights & Reporting visar att skrattet påverkar oss på många spännande sätt. Så vad väntar du på, dags att göra det som krävs för att få det att kittla i maggropen!

Ett gladare liv

Vägen till regelbundna skratt går via ett gladare liv. Dra nytta av din mobila enhet som kan ge dig så mycket glädje. Med mobilen surfar du snabbt till den underhållning som du gillar bäst.

Med samma mobil kan du prata eller skicka meddelanden till vänner som alltid gör dig på gott humör. Ironiska kommentarer, faktiska händelser och videoklipp är sådant som kan få dig att bubbla till närsomhelst.

Du kan också använda en helt vanlig smartphone till att spela musik som genast ändrar din sinnesstämning. Dra igång en låt från 1970-talet och börja röra dig i takt till den. Risken är mycket stor att du och andra som ser dig kommer att börja skratta. Om du föredrar ett stillsammare skratt kan du leta efter roliga djurbilder.

Roliga djurbilder kan locka fram ett skratt!

Locka fram ett skratt

Nu är det förstås inte alltid så enkelt att skratta på beställning. Du kanske inte tycker att det är roligt att börja dansa loss på kontoret till en gammal diskodänga. Men det går att tvinga fram skratt i professionell miljö. Det finns skrattyoga och liknande kurser där du tvingas skratta på beställning och till sist skrattar på riktigt.

Varför ska du börja skratta varje dag?

Om du inte tycker att känslan av att vara glad är anledning nog till att börja skratta varje dag ska du ponera fördelarna med skratt som studien från Research, Insights & Reporting har kommit fram till.

Det är till exempel så att de som skrattar ofta ser sin nuvarande vikt som mål-vikt och har en benägenhet att träna mer än de som bara skrattar då och då. Något att tänka på om du just nu funderar på hur du ska lyckas få till en hållbar livsstilsförändring. Det kan vara minst lika viktigt att skratta mer som att skapa ett hållbart träningsschema och ändra dieten.

Skrattet kan ge dig emotionella fördelar och även bidra till att viktiga sociala bitar som vänskap och kärleksrelationer fungerar bättre. Och det bästa av allt är att skrattet ger omedelbar effekt. Om du skrattar just nu kommer det att bidra till nämnda fördelar och mer så snart som skrattet lämnar dina läppar.

Sammanfattningsvis

Om du inte har skattat idag bör du göra det nu. Du kan använda din telefon för att nå den form av nöje som kommer att leda till leenden och skratt. Kanske ett knasigt spel eller en rolig standup-video med Johan Glans. Du kan också vända dig till en kollega och dela ett skämt som får er båda att skratta.

Kör ett riktigt uselt göteborgsskämt som alla skrattar åt. “Hur många göteborgare bor det i Kanada? – Åtta-va? Eller “Hur många bor i Tyskland? – Gööörmany!” Du kan också blanda de här två skämten för att det ska bli totalt fel och ännu roligare på vägen till ett gladare och hälsosammare liv!

Leave a Comment