Hur kan man öka fettförbränningen?

Man kan öka förbränningen av fett på flera sätt och det kan vara bra att veta att man faktiskt bränner fett hela tiden. Din ämnesomsättning är igång även då du inte tränar så det kan vara något att tänka på. Här är några tips för hur du kan öka fettförbränningen för att lyckas med att deffa snabbare eller för att få en effektivare viktnedgång:

  • Bygg muskler. Det har visat sig att mer muskler ger högre fettförbränning så missa inte muskelbygget då du tränar.
  • Drick mer vatten. Kroppen behöver vätska för att kunna bränna fett så se alltid till att du har en flaska med vatten så att du inte blir uttorkad. Om du är törstig så är det ett tecken på att du redan har brist på vätska så försök att undvika att hamna i detta läge.
  • Bantningspiller. Använd dig av bra bantningspiller då du tränar lite hårdare för att gå ner i vikt. Det här kan vara ett sätt att stimulera ämnesomsättningen och också att få mer energi till träningen.
  • Konditionsträning. Du bränner mest fett då du konditionstränar. Se därför till att ta snabba promenader, att cykla, att springa, simma och köra aerobicspass.
  • Ätt kryddstark mat och drick kaffe. Kryddor och ämnen som kaffe och taurin kan bidra till en bättre ämnesomsättning och att du bränner mer snabbare. Drick därför kaffe eller kör på en energidryck som inkluderar ett stimulerande ämne. Ät kryddstark mat för att få samma effekt.
  • Träna minst 20 minuter. Varje träningstillfälle bör ha en konditionsdel på minst 20 minnuter för lyckad viktnedgång. Det finns även teorier om att den verkligt effektiva fettförbränningen först kommer igång efter 40 minuters flås. Avsluta därför ditt spinning pass med styrka på de områden som du vill deffa och snygga till.
  • Sov gott. Vila är också viktigt. Se till att du sover som du ska så att din kropp orkar med träning och fungerar som den ska även då du inte är igång med sport.

 

Leave a Comment