Bränna fett – effektiv fettförbränning som fungerar

För att få en kroppsform som man känner sig nöjd med så kommer det att krävas träning, men är det verkligen så att man inte kan få effektiv fettförbränning utan seriös träning. Det här är en intressant fråga för den som vill bränna fett för det gäller att lägga fokus på rätt saker för att lyckas med en viktnedgång som också ger en snygg och tonad kropp. Något som man kan missa är att det faktiskt är allra viktigast att kontrollera det man äter då man vill bränna fettet. Det här beror kanske på att vi ser framför oss att massivt kroppsarbete är ett måste för att fettet ska rinna av. Det är förstås så att träning kommer att gynna kroppen både på så vis att man bränner mer och att man får en snyggare figur.

Viktigt att tänk på då man vill bränna fett är att den diet som man håller kommer att stå för omkring 80 % av fettförbränningen. Det här betyder helt enkelt mindre kalorier in, snabbare viktminskning. Samtidigt så betyder det här inte att man ska svälta sig för att bränna fett. Kroppen måste ju fortfarande få bränsle för att kunna fungera som vanligt. Med diet så handlar det snarare om att man anpassar det man äter så att man fortsatt får proteiner som musklerna behöver men undviker det som bara kommer att lägga sig som valkar om höfterna. Rent generellt så kan man säga att effektiv fettförbränning innebär en kombination av konditionsträning, motståndsträning och givetvis även en diet som ger rätt stöd.

Bränna fett med bantningspiller

Något som väldigt många är intresserade av är att äta sig till snabbare fettförbränning. Det här låter ju kanske lite knasigt men det är det inte. Man kan till exempel dra nytta av bantningspiller som leder till att man orkar mer och att man får en minskad aptit. Det här är bra då man kanske ger sig på att deffa under en månads tid och vill få lite extra stöd. Det du ska tänka på för effektiv förbränning av fett är att du ska välja rätt typ av preparat. Det finns en rad olika piller på marknaden och det är inte alltid så lätt att hitta den variant som passar en själv allra bäst. Man kan säga att det huvudsakligen rör sig om två kategorier då man pratar om bantningspiller och dessa är:

  • Piller som erbjuder stimuli
  • Piller som är utan stimuli

Om du vet att du är känslig för stimulerande ämnen som koffein och synefrin så ska du välja piller som är utan dessa. Här kan ett tips vara att satsa på produkter med grönt te som på ett naturligt sätt ökar på fettförbränningen utan att samtidigt ge en speedad effekt.

När man använder sig av de bantningspiller som innehåller stimulerande effekt med hjälp av ämnen som koffein, synefrin, yohimbe eller tyramin så är det att rekommendera att man använder sig av piller cirka en halvtimme innan frukost och lunch. Man kan också ta ett piller innan middag men det här bör man inte göra om man normalt sett tränar på kvällen och behöver äta lite mer för att orka.

Fettförbränning med träning

Dieten är alltså det viktigaste för att du ska kunna bränna fett men träningen kommer också att påverka dina resultat. Hur ska man då träna för att bränna mer fett? Det finns ju en rad olika träningstekniken som påstås vara de allra bästa för den som vill bli av med fettet, men vad är egentligen bäst? Enkelt sagt så är det så att du behöver kombinera konditionsträning med punktträning för att lyckas med förbränningen och samtidigt få en snygg och tonad kropp. Men det är också viktigt att förstå precis hur man ska lägga upp kombinationen av träning. Det finns till exempel teorier omkring hur länge man bör värma upp för att nå en nivå där kroppen bränner mer fett. Man kan också se att styrketräning utan kondition förvisso kan ge mer muskelmassa men att fettet kan sitta kvar och enbart tryckas ut av musklerna.

bränna fett

Ett annat tips är variation. Om kroppen blir van vid en viss nivå och en viss kombination av träningsmoment så kan det lätt bli så att den intar ett slags viloläge och att man inte får samma effektiva fettförbränning som då man varierar. Det här är något som man tänker på då man vill deffa och lägger upp ett nytt program för att liksom överraska kroppen.

Här är exempel på bra träning då du vill bränna fett:

  • Spinning – Alla som har testat spinning vet att det här är idealiskt för att gå ner i vikt och förbättra konditionen
  • Aerobics – Step, aerobics och dans är andra typer av konditionsträning som är bra för att bränna fett
  • Vardagsmotion – Att ta raska promenader under minst 20 minuters tid är också ett bra sätt för att få igång fettförbränningen
  • Simning – Det är också bra att simma för kondition och för förbränning av fett

Vikten av variation

Oavsett vilken typ av konditionsträning som du väljer så ska du satsa på variation för att inte tära på en viss muskelgrupp alltför mycket. Det är ett gott tips att byta mellan de olika träningsformerna så att du kör en dag med spinning, en dag med simning och så powerwalk nästa dag. Se också till att intensiteten varieras.

För bästa resultat så ska du träna konditionsträning 3-5 gånger i veckan. Varje omgång bör vara på minst 20 minuter men det är ännu bättre om du kan ligga på 30-40 minuter.

Motståndsträning

Det är inte för inte att folk håller på med situps och andra typer av träningsmoment där man punkt tränar. Ta för vana att ge rygg, mage, ben och armar en omgång genom att köra maglyft, benlyft och mer. För att lyckas så är det klokt att variera den här typen av träning och att inte köra samma program vid varje träningstillfälle.

Kettlebells är bra att använda sig av för styrketräning.

Vad säger vetenskapen?

Det kan ju vara spännande att ta en titt på vad vetenskapen säger om det där med träning och förbränning av fett. Det finns flera studier och en som dök upp i Journal of Applied Physiology år 2012 angav aerobisk träning som bättre än motståndsträning för effektiv fettförbränning. I denna studie så undersökte forskare konditionsträning för sig och motståndsträning för sig samt en kombination av de båda. Med aerobisk träning så menade man promenader, löpning och simning och det här är träningsformer som är kända som effektiva för den som vill gå ner i vikt. Med motståndsträning så menade man den typ av träning som utförs för att bygga och för att underhålla muskler.

I den här studien så såg man att grupperna som tränade kondition och en kombination av kondition och motståndsträning gick ner mer i vikt än de som enbart sysslade med motståndsträning. Den aerobiska träningen visade sig också vara den allra bästa för att bli av med kroppsfett.

Så nu vet du, om du vill bränna fett så snabbt som möjligt så är det alltså så att du måste lägga om din diet, köra på regelbunden konditionsträning och lägga till motståndsträning för att få en riktigt snygg och trimmad kropp.

Det är viktigt att sova gott!

En sak till… Man ska också se till att sova gott! Det kan faktiskt vara så att kroppen inte riktigt orkar med att bränna fettet om man inte får tillräckligt med vila. Kroppen behöver sömnen för att återhämta sig och uppnå en normal hormonbalans. Rekommendationen är 8 timmars sömn så undvik att ta bantningspiller och andra smarta kosttillskott som har stimulerande effekt alltförnära natten.

Leave a Comment