Säkra en frisk vinter med rätt förberedelser

När december har kommit igång vet vi att vintern är här. Nu finns det ingen återvändo. Det gäller bara att se fram emot våren som ju kommer att komma till sist. Hur ska du hålla dig frisk i vinter? Med pandemi och ökad stress gäller det att tänka rätt. Vi börjar med vitaminer…

Peppra med D och C vitaminer

Nu gäller det att ladda upp med D och C vitaminer. Det här är vitaminer som kan stärka ditt immunförsvar snabbt. Med mer C vitamin kan du till och med återhämta dig snabbare om du väl blir sjuk. D kan vi ju normalt sett få från solen men mycket mindre under vintern då vi inte direkt är ute i starkt solljus flera timmar i rad.

När du kikar på vitaminer i hälsokostbutiker inser du snabbt att det finns många olika märken och blandningar. Kanske har du också hört att du ska ta C som pulver i vatten och få i dig en jämn mängd över hela dygnet.

Det kan vara klokt att kika på recensioner och tester. Satsa på bäst i test D vitamin tillskott och missa inte hur mycket du får i dig med varje kapsel. Ibland är det löjligt lite och då får du inte alls den skjuts du tänkt dig av tillskottet. Detta gäller särskilt för vitamintillskott för barn så var uppmärksam om det innan du köper.

vitamin D och C

Fortsätt röra på dig

Det kanske är kallt utomhus men det betyder inte att du ska sluta röra på dig. Du kan byta ut promenader utomhus mot rask gång och löpning på löpband inomhus då det är snöstorm. Träning är mycket viktigt om du vill må bra. Särskilt under vintern då du inte rör på dig lika mycket genom att gå utomhus.

Stressa av

Det är också viktigt att ha en god rutin för avkoppling. Stress är inte bra för vår hälsa. Unna dig själv stunder då du slappnar av. Investera i en bra massagepistol och använd den flitigt. Både på dig själv och på andra. Vi mår nämligen bättre av att ge till andra och att ge massage är att ge rena rama hälsan!

Se också till att ha gott te att mysa med när det är mörkt och kallt utomhus. Bra gröna teer kan verkligen vara ett smart sätt att mota sjukdom i dörren. Te är också ett sätt att få mer avslappning. Drick det med goda vänner för ännu mer hälsa.

Leave a Comment