Lova inget detta nyår – Ta baby steps istället!

Hör du till de som lovar något för bättre hälsa inför det nya året. Kanske bestämde du dig förra året för att du skulle bränna fett och bli smal i år. Nu är det snart 2021 och hur har det gått? Antagligen står du på liknande vikt. Såvida du inte såg ljuset under 2020 och fann en väg som faktiskt fungerar för dig.

Nu kommer du snart att stå där igen och lova något. Att du äntligen ska köpa löpband, börja med bantningspiller, köra gummibandsträning hemma och stärka ditt immunförsvar. Gör inte det! Alltså lova inget.

Testa baby steps istället

Istället för att lova något enormt kan du testa baby steps metoden. Den går ut på att du tar ett pyttelitet steg mot det där som du gärna hade velat förändra i ditt liv. Om du till exempel vill äta bättre kan du välja en liten sak som du ändra istället för att köra på en komplett diet.

Börja med att dricka vatten varje morgon och vänta en halvtimme innan du äter. Eller att undvika bröd alla dagar utom på lördagar. Du måste inte köra LCHF rätt ut om du tycker att det är för svårt. Ta ett babysteg mot ditt mål.

Lycka till!

Leave a Comment