Få mer energi med vitaminer och kosttillskott

När vintern kommer är det många som börjar förbereda sig. Det gäller att ha C vitamin, enchinacea och allt annat som kan göra vintern friskare och piggare. Du har säkert ett eget batteri med de viktigaste tillskotten för dig. Men läs vidare om några spännande kosttillskott och vitaminer som du kanske inte tänkt på…

Syftet med tillskott och vitaminer

Till att börja med är det alltid klokt att fundera lite på syftet med att få i sig tillskott och vitaminer. Om du vill stärka svagt immunförsvar så är det särskilt C och D som gäller. B-vitamintillskott kan vara bra för den som tappar mycket hår. Det finns tillskott för nästan allting.

När vi pratar om energi och om att orka med så kan det vara läge att se på stimulerande kosttillskott av olika slag. Här är nootropics av största intresse och något du bör lägga på minnet.

Förbättra hjärnkapaciteten med kosttillskott

Utöver att stärka immunförsvar och boosta hud och hår så kan du vilja ge din hjärnkapacitet en skjuts. Det finns till exempel RawPowders Nootropics som kombinerar ingredienser som är tänkta att påverka din hjärnfunktion på ett bra sätt. Det här kan vara ett tillskott som du tar för att få bättre koncentration men även för att öka din prestation.

Vad är nootropics undrar du kanske. Det här kan vara ett kosttillskott som du hittills har missat. Men du har nog hört talas om koffein som är en form av nootropisk substans. Koffein är ett ämne som gör att du känner dig piggare. Det kan också få dig att orka mer och att öka din prestationsförmåga.

Alla nootropiska ämnen har samma påverkan på oss. När du känner att kaffet du dricker inte riktigt räcker till så kan det här vara en lösning. Du kan köpa nootropics i Sverige från hälsobutiker online såväl som från lokala hälsokostbutiker.

Om du känner att du behöver få upp koncentrationsförmågan, prestera mer och tänka bättre så kan det verkligen vara klokt att satsa på den här typen av kosttillskott.

Mer energi utan stimulerande tillskott

Nu kanske du känner att det vore smart med energiboost utan att ta stimulerande kosttillskott som koffein. Faktum är att brist på vitaminer kan vara en anledning till att du känner dig trött. Detta särskilt under vinterhalvåret då du inte är utomhus så mycket och därmed inte får särskilt mycket sol på kroppen.

Vi har ju nämnt D-vitamin som viktigt för ditt immunförsvar. Faktum är att samma vitamin också kan hjälpa dig med dina energinivåer. Idag är det många experter som säger att vi kan behöva ta mycket mer än normalt under vintern och då vi vill skydda oss mot virusinfektioner. Mer än vad Livsmedelsverket rekommenderar. Var dock noga med att inte överdriva och inte under en alltför lång tidsperiod.

Missa inte vanliga kosten!

Kosttillskott och vitaminer är inte istället för mat och vila. Om du är trött kanske du behöver sova lite mer. Det räcker inte att ta nootropics och D-vitamin! Se över din kost och försök få i dig vitaminer och mineraler på naturlig väg.

Om du märker att något inte står rätt till är det också viktigt att prata med en läkare om saken. Det är sällan smart att självordinera med vitaminer i enlighet med Dr Google. Om du behöver annan form av vård så är det ju väldigt viktigt att du får det. Det är inte bara att köpa zinktabletter och tro att allting kommer att ordna sig.

Leave a Comment