Hårtransplantationer kan bidra med mental hälsa

Är vägen till lycka hår där det tidigare var kalt? För den som lider av håravfall och som upplever nedstämdhet kan en hårtransplantation faktiskt göra otroligt stor skillnad. Behandlingen är inte alls så komplicerad som man skulle kunna tro.

Idag kan du få hårtransplantationer som är säkra och effektiva på svenska kliniker som har god erfarenhet av behandlingen. De jobbar med moderna metoder som är säkra och som snabbt och skonsamt ger resultat.

Håravfall kan leda till depression

Det finns flera olika skäl till håravfall och det är vanligast att män blir tunnhåriga i tidig ålder. Även om du inte är en person som står flera timmar framför spegeln varje dag kan en kal fläck som växer mitt på huvudet påverka hur du mår. För vissa kan kraftigt håravfall till och med stimulera en depression.

Att håret påverkar vår mentala hälsa är solklart. Det är en del av vår personlighet och något som betyder mycket både för kvinnor och män. Om du skulle kunna få tillbaka håret som gör att du ser ut som du igen är chansen god att du kommer att uppleva stor glädje av detta.

Var kommer håret som transplanteras ifrån?

Det är det egna håret som transplanteras från en plats på huvudet till en annan. Det här är också något som gör att det inte känns så främmande och konstigt att genomgå en hårtransplantation. Det är ju fortfarande en del av dig som fortsatt kommer att finnas på ditt huvud.

På detta vis kan en hårtransplantation ses som mycket naturligare än att till exempel bära en riktigt fin peruk av verkligt hår. Transplantationen kommer ju att fungera precis som vanligt hår och därmed glömmer du ganska snart bort hur det kommer sig att du återigen har en full hårman mitt på huvudet igen.

Vad säger de som genomgått hårstransplantationer?

När vi ser på berättelser från de som har transplanterat hår är det alldeles uppenbart att det här får stor betydelse för deras mentala hälsa. Det är glädje som beskrivs. Saker som att kunna kamma sig igen, gå till frisören och bara se yngre ut nämns.

Det är härligt att kunna gå till frisören igen!

Betänk att den som inte ens har nått fyrtio kan må riktigt dåligt av att se ut som närmre sextio på grund av håravfallet. Det här försvinner snabbt efter transplantationen av hår. Det tar inte mer än några månader innan håret börjar fyllas på och resultatet syns.

Viktigt med en säker och trygg behandling

Nu ska vi dock komma ihåg att själva behandlingen får betydelse för hur du kommer att uppleva en hårtransplantation. Om den är trygg och bra kommer den också att vara en del av den positiva upplevelsen.

Det är ganska vanligt att de som får hårtransplantationer utrycker att deras självkänsla stärks. Det beror inte bara på att de får ungdom och hårhälsan åter. När behandlingen på hårkliniken är professionell kan det också påverka hur du mår på ett mycket fint sätt.

Det här är omsorg som känns hela vägen in i hjärtat och något som följer med långt efter det att transplantationen har resulterat i nytt friskt hår.

Leave a Comment