Hur kan du hjälpa en Covid-sjuk person?

Hösten 2020 såg vi en ökning av smittade i Sverige och många fick sitta hemma i sin ensamhet på grund av smittrisken. Om du just nu har en nära och kär som måste vara i karantän på grund av smitta undrar du vad du kan göra. En hel del!

Prata ofta med personen

När en person sitter i en stol och känner att det är svårt att resa på sig på grund av en influensa som attackerar alla leder och muskler är det skönt att få mentalt stöd. Ring lite oftare och tala om för andra vänner och familj att göra detsamma.

Pigga upp med pepp-prat. Tala om saker ni kan göra så snart som personen mår bättre. Det hjälper otroligt mycket när det är som svårast. Tala om att det snart är över att det kommer att bli bättre. Peppa, peppa och peppa mer!

Den mentala biten är minst lika viktig som vitaminer vad gäller att stärkt immunförsvar och viljan att läka.

Skicka vitaminer

Du kan inte hälsa på eftersom smittrisken är stor men du kan beställa vitaminer. Det är bara att surfa in på Svenskt Kosttillskott och klicka för zink, D-vitamin och C-vitamin. Det här är vitaminerna som rekommenderas särskilt till den som har drabbats av Corona.

Vad gäller C-vitamin är tipset att välja ett bra pulver. Det kan blandas i vatten och sedan kan den som är sjuk dricka från detta under hela dagen. Det ger ett jämnt och konstant upptag av vitaminet som är så viktigt för att kroppen ska läka snabbare.

Svenskt Kosttillskott får du bra priser och du behöver inget konto för att beställa. Skriv in adressen för den som är sjuk och beställ. Du kan välja direktleverans hem för så lite som 20 kronor. Det är det värt för att hjälpa den som nu inte ens kan gå till ett apotek!

Skicka lagad mat

Det här är något som så många glömmer bort. Visst den som sitter sjuk därhemma har mat i kylen. Det finns frukt, sallad och kanske lite burkar med olika godsaker. Men den som inte orkar resa sig från soffan orkar knappast hacka grönsaker.

Hur underbart är det inte att få lagad mat hemskickad. Gör en soppa, en fruktsallad, skicka hembakat bröd och annat som du vet att personen tycker om. Det här är kärlek och omtanke och den kan vara det som gör att den sjuke blir frisk mycket snabbare.

Vad väntar du på? Ring och kolla vad din Covid-sjuke vän tycker om till efterrätt och kolla om han eller hon har vitaminer hemma och förstår hur de ska tas. Änglarna kommer att klappa händerna åt dig i himlen.

Här kan du se mat som du kan skicka i en termos:

Leave a Comment