Kalsongerna påverkar hälsan mer än vad du kan tro!

Om du tillhör de som tycker att det känns bäst att ha kalsonger på sig så ska du veta att ditt val av modell och tyg kan få betydelse för din hälsa. Det handlar inte bara om hur tajt eller löst dina underkläder sitter. Själva materialet kan vara mer eller mindre bra för din hud och hälsa. Dessutom kan det bli jobbigt rent mentalt med en kalsong som skaver.

Bra material ger hälsosamma kalsonger

När du ser på populär kalsongdesign som till exempel populära och moderiktiga Björn Borg kalsonger så inser du att de är gjorda av bomull med ett mindre inslag av elastan. Detta ger flera viktiga hälsofördelar. Bomull är ett material som är bra för oss människor. Dessutom är bomullen bra för vår miljö då den kan återanvändas och bli till nya tyger.

Bra material kommer att kännas bra mot din hud. Dessutom kommer kalsongerna att vara utan gifter som i värsta fall kan leda till klåda. Det här kan vara en god anledning till att köpa underkläder från kända märken som Björn Borg som givetvis inte fuskar med detta.

Hygien är mycket viktigt för hälsans skull

För att vara friskare måste du också tänka på din hygien. Hur varmt kan du tvätta kalsongerna? Det är en fråga du bör ställa dig. Rekommendationen är för det mesta 40 grader men det är inte tillräckligt för att få död på bakterier.

Många väljer helt enkelt att inte följa rekommendationerna för att köpa nya underkläder oftare då de tänjs ut av för varm tvätt. Ett sätt att komma runt detta kan vara att tvätta på 40 grader och sedan soltorka. Solens strålar kan också fungera bakteriedödande. Här finns förstås risken för att du bleker tygets färg men det kan du kanske leva med för hälsans skull.

God passform som inte klämmer åt på fel ställe

Om du tänker gå ner 10 kg på 2 veckor får du räkna med att dina kalsonger kommer att sitta löst i slutet av din bantningsperiod. Men det är kanske inte så dumt. Det finns studier som visar att män som bär lösa kalsonger har bättre spermieproduktion.

boxershorts

Om du har planer om att bli pappa så kanske du ska byta dina tangakalsonger mot boxers eller varianterna som lämnar gott om utrymme i grenen. Detta kan vara en viktig insats för hälsan. Så pass viktig att det kan finnas skäl för mammor att lära sina söner att bära den här typen av underbyxor. I varje fall om det finns önskemål om barnbarn lite längre fram.

Kan kalsongerna påverka hormontillverkningen i kroppen?

Forskning har inte kunnat bevisa att den typ av kalsonger du använder och produktionen av könshormoner har någon koppling. Det här är inte alls lika solklart som kopplingen mellan kalsonger och spermieproduktionen. Detta beror dock delvis på et hormon som kallas för FSH som är hormonet som stimulerar spermaproduktionen.

Om du har kalsonger av ett säkert tyg som till största delen består av bomull har du inget att oroa dig för vad gäller din hormontillverkning. Sitter kalsongerna bekvämt så lär det inte finnas risker av detta slag. Men var uppmärksam och kontakta alltid din läkare om du upplever att något inte är som det bör vara.

Det är verkligen ingen skam i att gå på känsla när det gäller kalsonger. Om du hela tiden går och tänker på dina kalsingar för att de inte sitter bra så påverkar det ju ditt liv på ett negativt sätt. Byt genast om så är fallet och välj en modell som är bra för din hälsa!