Matcha te som pulver eller i påse, vilket är bäst?

Det är klart att du ska börja dricka matchadrycken från Japan som alla snackar om. Men ska du välja matcha te som pulver eller i påsar? Man kan ju välja ett pulver som man helt enkelt blandar med vatten som har svalnat till omkring 70 grader eller så kan man köra på hederliga te-påsar som man låter dra i vattnet. Vad du ska välja beror lite på hur mycket du kommer att få i dig av varje version…

Drick matcha te pulver om du…

Om det är så att du tycker om smaken och inte upplever den intensiva gröna färgen som obehaglig på något sätt så bör du välja pulvret som du löser upp i vatten. Här får du nämligen maximalt med antioxidanter och det är viktigt. Tänk bara på att välja ett pulver som håller hög kvalitet och som har handplockats för att du ska slippa andra blad i mixen.

Drick matchateet på påse om du…

Om du tycker att det är för svårt med pulvret så kan du välja påste. Här är det förstås så att du får mindre av de viktiga ämnena eftersom du inte får i dig själva pulvret. Men om du kommer att dricka mer som resultat av att påsarna får dig att verkligen gilla matcha te så har du mycket att vinna på detta.

Testa dig fram

Sist men inte minst så kan det vara klokt att testa sig fram. Se vad du gillar bäst. Kom ihåg att det ena inte utesluter det andra. Man kan ju ha påsarna med sig till jobbet där man kanske inte vill stå och gegga med pulver och visp, och så dricker man matcha te pulver hemma.

Rent näringsmässigt så är det rena pulvret bäst men tepåsarna är också en tillgång så du bör eventuellt investera i både och…

matcha-te-pulver

Leave a Comment