Mörka ringar under ögonen – 10 saker du kan göra mot mörka ringar

Det är faktiskt ganska vanligt att vara missnöjd med huden omkring ögonen. Det är inte bara äldre som får mörka ringar under ögonen. Även barn kan ha ett parti som har en annan färg men det här tänker vi kanske inte så mycket på. Barn ser sig inte i spegeln på samma sätt som vuxna och förhoppningsvis så får de den sömn som de behöver för att inte ha trötta ögon.

Vad ska du göra åt de mörka ringarna? Det finns ingen magisk formel som kan trolla bort påsarna och den mörkare färgen för evigt. Men här är några tips på saker som du kan göra för att bli av med mörka ringar under ögonen så gott som det går.

  1. Skaffa en bra ögonkräm

Ja, det finns ögonkrämer som fungerar. De gör skillnad på så vis att huden blir stramare och ser finare ut. Välj en naturlig och effektiv kräm som Jabushe som är testad och som verkligen fungerar. Kombinera med produkter för ansiktet från Dr Haushka för att få maximal effekt. Kom ihåg att behandla morgon och kväll efter att du har rengjort huden ordentligt för att se resultat.

Jabushe är kända för riktigt bra hudvårdsprodukter!

 

  1. Sov mer

Du kan se trött ut för att du helt enkelt är trött! Stäng av mobilen på kvällen och gå och lägg dig. Du behöver antagligen sova mer och det bör du unna dig. Se på tips för att sova bättre om det är så att du vaknar ofta eller känner att det är svårt att komma i säng i tid.

  1. Gurka och kamomill mot svullnad

Du kan också behandla hemma med gurka och kamomill. Det här är sådant som är välkänt som bra metoder mot mörka ringar under ögonen. Dessutom så känns det otroligt skönt att ligga och blunda en stund med gurkskivor på ögonlocken. Kanske somnar du en stund och det är ju också bra!

  1. Smink – concealer

Sminka dig kan du alltid göra. Skaffa en concealer som är lätt att använda och som ser naturlig ut. Med en stiftconcealer så kan du alltid bättra på under dagen om du behöver det. Du kan också använda puder för att ytterliga förstärka effekten.

Mörka ringar under ögonen
Smink kan hjälpa mot mörka ringar under ögonen
  1. Filler behandlingar och operationer

Det här kan tyckas överdrivet men är inte det. Det går faktiskt att påverka huden runt ögonen med hjälp av fillers. Det finns svenska kliniker som ger säkra behandlingar som jämnar ut och snyggar till i ansiktet. Operationer går också att utföra men då ska du verkligen lida av de mörka ringarna under ögonen för det här är inte billigt och heller inte utan risk.

  1. Se över din hudvård

Hur ofta går du till hudterapeuten? Gå oftare! När du får ansiktsbehandlingar så fungerar dina krämer bättre. De kan då tränga ner bättre i huden. Dessutom så är det otroligt välgörande att bli ompysslad. Du slappnar av och får vila en stund. Det är också bra för påsig hud under ögonen.

  1. Ändra din livsstil

Träna mer, ät bättre och vila. Med en bättre livsstil så kan du se fräschare ut. Din hud i ansiktet påverkas av den stress du upplever. Det är något som du ska tänka på. Kanske är det dags att byta jobb eller att flytta för att få lite mer lugn och ro i vardagen.

  1. Solsemester

Okej, det blir kanske lite drastiskt att flytta för att få bukt med mörka ringar under ögonen, ta semester istället. Åk på solsemester. Få mer färg i ansiktet och se hur huden får en jämnare färg. Du ska givetvis använda en bra solkräm så att du inte bränner dig!

  1. Klä dig i andra färger

Det kan faktiskt vara så att färgerna på dina kläder påverkar hur huden i ditt ansikte ter sig. Ta reda på vilka färger som förstärker mörka ringar under ögon och ändra sedan om i garderoben. Lär dig mer om vilka färger som passar din hudtyp.

  1. Sluta se dig i spegeln varje kvart!

Syns inte, finns inte, eller hur? Det kan vara så att de mörka ringarna under ögonen som du ser faktiskt inte är så tydliga som du tror. När du ser dig själv i spegeln titt som tätt så kan du inte undvika att se det som du hela tiden tänker på. Minska alltså tiden du lägger på att se på eländet. Det är antagligen inte så farligt som du tror. Satsa på hudkräm och smink och lägg det där med operation på is!

Sluta titta i spegeln, det är inte så illa som det verkar!

 

Leave a Comment