Proteinrikt nyttigt godis för stora och små

Oavsett om man tränar för att gå ner i vikt eller bygga muskler så kommer kosten att påverka hur bra det går. För de flesta så är det av största intresse att dra ner på socker, tomma kolhydrater och annat som inte ger kroppen mer än extra kilon som ringar runt höfterna.

Här är ett kanongott naturligt godis som ger extra protein och som också gillas av barn som tror att det är chokladkola. Se till att ha detta i frysen för de stunder då du vill ha något sött som ger mer energi och som smakar himmelskt.

Ingredienser: 

6-7 mjuka saftiga dadlar (Medjoul passar bra)

1-2 msk kakao

1-2 msk mandelsmör

Så gör du:

Mosa med gaffel på en tallrik eller kör i mixern. När smeten börjar bli som en deg så kan du forma bollar eller fyrkanter och sedan pynta med riven kokos.

Det här receptet på proteinrikt nyttigt godis kan man leka en hel del med. Byt mandelsmör mot jordnötssmör, lägg till en nypa salt, använd spännande ingredienser som rå choklad eller kakaonibs. Du kan också mala nötter som valnötter och tillsätta.

Bra att veta: En ung hälsosam kvinna behöver cirka 46 g protein per dag och en man 56 g. 100 g dadlar ger 2.5 g protein och 2 matskedar mandelsmör ger cirka 7 g protein. Mandelsmör har också viktiga mineraler som kalcium och magnesium och vitamin E som fungerar som en antioxidant.

Hos Goforlife.se så finns det gott om nyttiga ingredienser som du kan använda för det här receptet som till exempel nyttig kakao.

/5

Full recension


Besök butik

/5

Full recension


Besök butik