Vad ar zinktabletter bra för?

Du har kanske läst att zink är mycket viktigt för hår, hud och naglar. Då du vill att alla dessa tre ska må bra och se bra ut så tänker du att zinktabletter vore smart att börja med. Men frågan vad är zinktabletter bra för har flera svar. Och det kan också vara så att du inte alls måste börja med tillskott då du enkelt kan se till att maten du får i dig har zink.

Låt oss börja med att se på om det verkligen är så att du behöver mer zink. Tecken på zinkbrist är:

  • Du har ofta problem med infektioner
  • När du tränar så får du träningsvärk som håller i sig länge
  • Dina naglar är sköra, både på händer och på fötter
  • Du har ofta problem med magen

Om du kan kombinera någon av punkterna ovan med att du är vegan eller vegetarian, att du äter en mycket ensidig och strikt kost, att du tränar hårt, ammar, är gravid eller har riklig menstruation så kan det vara så att du behöver zinktabletter eller att äta sådant som har mer zink.

Köp zinktabletter online

Välrenommerade hälsokostbutiker som Svenskt Kosttillskott online har bra zinkprodukter. De har produkter som Core ZMA som är för dig som tränar hårt och bygger muskler och så kan de hjälpa till med produkter som Premium Zink som är ekologiska och inkluderar ingredienser som vetegräs. När du handlar online så får du bättre priser, ett större utbud och faktiskt också ofta bättre service än vad du kan få i en lokal hälsokostbutik.

Dina zinktabletter landar i brevlådan och det hela tar inte mer än någon dag eller två. Men innan du beställer så är frågan om du verkligen behöver mer zink…

Kanske behöver du mer zink, kanske något annat

Det som du måste vara medveten om är att det finns hälsotillstånd som kan få det att verka som att du kommer att må bättre om du bara får i dig mer zink. Det är klart att du kan börja med zinktabletter för att se om det kommer att leda till att du mår bättre. Men glöm inte bort att det kan vara viktigt att gå till en läkare för att konstatera att det inte rör sig om något allvarligare.

Zinktabletter kan få dig att känna dig starkare, smidigare, snyggare och piggare. Men bara om du faktiskt lider av zinkbrist. Med tanke på detta så kan det vara klokt att börja med en generell hälsoundersökning för att se om det finns annat som du kanske borde ändra på för att bli friskare.

Leave a Comment