Bantningspiller när man ammar?

När man ammar så kan det kännas trögt med vikten. Kroppen fungerar lite annorlunda när man producerar mjölk och det kan gå riktigt segt med viktnedgång. Här gäller det att inse att amningen kommer till ett slut och att man kanske får hålla ut och vänta lite med seriös fettförbränning. Man kan fortfarande gå ner i vikt när man ammar men det är inte säkert att det kommer att vara lämpligt med bantningspiller när man ammar helt enkelt på grund av att de kan innehålla ämnen som kan komma att irritera barnets mage.

Dessutom så är det viktigt att tänka på att olika bantningspiller fungerar på olika sätt. Om man tar ett piller som kommer att få dig att känna dig mätt så kanske du missar att äta mat som du faktiskt behöver under amningsperioden. Det här är inte att rekommendera så om du vill gå ner i vikt när du ammar så är det bättre att se på hur motion och en bra kosthållning kan ge snabbare fettförbränning.

Om du ändå väljer att använda dig av ett piller som hjälper dig med bantning så ska du givetvis ta reda på om det här är säkert för dig och ditt barn. Det finns alltid information om hur bantningspiller fungerar när man ammar. Många gånger så frånråds man från att använda sig av bantningsprodukter under amningsperioden. Det här beror inte nödvändigtvis på att de är farliga för barnet utan snarare på att det inte finns tillräckligt med forskning som stöder att de är säkra.

Det bästa rådet är alltså att i första hand undvika bantningspreparat, även naturliga, under amning och att satsa på mer motion och en bra kosthållning.

Leave a Comment