Därför ska du inte handla på iHerb!

Vår redaktör Rebecka talar om vad du bör tänka på innan du gör ditt första köp på iHerb och förklarar varför du kanske borde låta bli…

Du har säkert hört namnet, iHerb. Det här är den amerikanska butiken med bas i Kalifornien som levererar kosttillskott och mycket mer till världens alla hörn. Varför ska du inte börja handla på iHerb? Det ska vi gå igenom här!

Det börjar med vitaminer…

För mig började det med vitaminer. Du ser att det finns C, D och allt annat du normalt sett använder till låga priser. Din första beställning kommer med en massa rabatter och så får du gratis leverans. Det hela är lätt som en plätt.

Varorna kommer snabbt och du är supernöjd. En tid senare tänker du att du behöver något bra för håret och att det säkert finns på iHerb. Det gör det! När du väl har hittat pillren som får ditt hår att växa snabbare tänker du shitt pomfritt, här finns det ju även matcha te, och vitaminer för barnen och så en superbra fotfil för 5 kronor!

Det är det här som är det stora problemet med iHerb. Butiken är full med saker som du vill ha till priser som du har råd med. När du väl har börjat kan du inte sluta. Och tro inte att du är ensam. Om du tar upp saken med vänner som liksom du älskar kosttillskott, matprodukter och skönhetsprodukter så inser du att de också har fallit i fällen.

Låt bli innan det är försent!

Mitt råd till dig är att du inte handlar på iHerb om du inte vill se en framtid där du med jämna mellanrum beställer nytt. Ja, sortimentet är fantastiskt. Ja, priserna är mycket bra. Ja, det är enkelt att få rabatt på iHerb! Men det kan kännas jobbigt att inte kunna sluta tänka på att handla från iHerb.

Om du nu ändå tänker handla på iHerb så kan du använda denna länk för att få rabatt på iHerb. Du kan också använda koden CFR8560 för att få iHerb rabatt det ger mig mer belöning på iHerb vilket givetvis är en bra sak för en iHerb junkie!

Vi ska också ta en titt på hur du kan handla på iHerb utan tull om du inte tänker ta mitt råd och låta bli.

iherb rabatter
Det är alltid rabatt på iHerb!

Undvik tull på iHerb – Handla inte för mer än 1600 kronor!

För att ditt paket inte ska stoppas i tullen så ska du inte handla för mer än 1600 kronor per köp. För den summan får du lätt hem flera varor från iHerb och så slipper du ju kostnad för leverans om du väljer locker och plockar upp ditt paket istället för att få det hemlevererat.

Skatt på varor från iHerb

Sedan den första mars, 2018 så får du ett tillägg för skatt på varor från iHerb. Det blir en avgift på 7.50 euro för köp på under 150 euro, och en avgift på 12.50 euro för köp på över 150 euro.

Du ser detta i summeringen för ditt köp och du kan ju räkna på vad du sparar om du jämför med priserna på samma produkter i Sverige. Om de ens finns i Sverige!

Köp inte varor du inte får köpa till Sverige från iHerb

Det finns några varor som är förbjudna att handla från iHerb till Sverige:

 • 5HTP
 • DHEA
 • DMAE
 • GABA
 • Ginko Biloba
 • Hoodia
 • Glukosamin
 • Melatonin
 • Progesteron

Du kan läsa mer om detta här.

Normalt sett kan du inte beställa dessa varor eftersom iHerb blockerar dem för besökare med svenskt IP-nummer. Om du skulle få med något otillåtet från iHerb av misstag så kan detta upptäckas och då kommer paketet att skickas tillbaka så undersök detta noga innan du köper.

Annars finns det gott om kosttillskott och produkter som är unika för iHerb och USA som:

 • Olika varianter av NAC (bra för att stärka svagt immunförsvar)
 • Goda gummivitaminer för barn utan socker
 • Bästa krämen för förkylningssår runt munnen (Skriv in Quantum Lysine)
 • Naturlig tandkräm
 • Ansiktsprodukter
 • Dickinsons naturliga toners, trollhassel och rosenvatten

hudvård iHerb

Leveranser till Sverige från iHerb

Leveranserna från iHerb går väldigt snabbt. Detta oavsett om du väljer att få dina varor med företag som DHL som du betalar för eller med gratis leverans. Jag får normalt sett det jag beställer inom en veckas tid. Ibland bara på två eller tre dagar. Du kan hela tiden spåra och se var ditt paket är.

DHL vilket är samma som PostNord blir dyrt. De tar minst 150 kronor för leveransen. Om du kan vänta en vecka eller som mest två med gratis locker alternativ är det ett bättre val. Med valet Local Post ska det inte kosta dig någonting så länge som du inte beställer för mer än 100 dollar. Du kan ju beställa i flera omgångar för att få gratis leverans.

Betalningar på iHerb görs med kreditkort vilket är enkelt och säkert. Du fyller i din information och varje gång du kommer tillbaka för att handla får du fylla i ditt kortnummer igen. Allt annat har sparats och det gör det snabbt och enkelt att beställa till Sverige från iHerb.

Men som sagt. Om du inte vill bli stadig kund på iHerb och börja testa allt från amerikansk naturlig hudvård till sockerersättningar så ska du ta mitt råd och låta bli. Om du inte vill upptäcka en butik som har allt du drömmer om och mer inom området kroppsvård och hälsa så är det bättre att du surfar vidare och gör något annat!

Om min varning inte har fungerat kan du besöka iHerb här och dra igång ditt äventyr. Välkommen till iHerb Junkie Klubben!

Leave a Comment