Tandblekning hemma – 13 produkter för tandblekning hemma som fungerar

Är det säkert att bleka tänderna hemma? Det finns studier som denna från Karolinska som har visat att vissa tandblekningspreparat kan ge biverkningar som ilningar. Det finns risker med tandblekning hemma om man inte är mycket noga med vilket preparat som man använder.

Du kan förstås alltid testa med bananskal som faktiskt fungerar blekande på tänder som du kan läsa om här, men det är klart att det är trevligare med produkter som är utvecklade för att göra det lätt att stryka på gel eller använda sig av remsor som känns fräscha.

Det finns företag som Dentway som säljer tandblekningsprodukter som är utan kemiska tillsatser och peroxider. Och det finns fler svenska aktörer på nätet som säljer riktigt bra tandblekningsgel som är säker och enkel att använda sig av.

Vi ska här se lite närmre på några av de bästa alternativen som finns på nätet för den som vill utföra tandblekning hemma snabbt, lätt och utan att skada emalj eller tandkött.

 1. Dentway White Strips tanblekningsremsor

Funktion – Med remsor som är utan kemiska tillsatser eller peroxider så kan man på under en halvtimme få vitare tänder.

Prisklass – 400-500 kronor

Fördelar – Man ser snabbt resultat. Produkten är särskilt utvecklad av tandläkare för hemmatandblekning vilket märks i utformningen, lätt att använda! Man får nöjd kund garanti.

Nackdelar – Inte den billigaste tandblekningsprodukten.

Du kan köpa White Strips här.

 1. Dentway Starter Kit

Funktion – Blekningsgel med tandskenor för snabb blekning av tänder hemma.

Prisklass – 400-900 kronor (beroende på kampanj eller inte)

Fördelar – Man får praktiskt etui för skenorna. Instruktionerna är tydliga och gör det enkelt att bleka. Samma resultat som hos tandläkaren. Fri från peroxid, man slipper ilningar i tänderna. Bra för känsligt tandkött och tunn emalj då den är PH-neutral.

Nackdelar – Kan kännas krångligt med skenorna. Utan kampanj så blir det dyrt!

Du kan köpa detta startkit här.

Börja le igen med tandblekning hemma!
 1. Dentaworks tandblekningspenna

Funktion – En smidig penna som man kan använda hemma såväl som på stan. 4 ml ger upp till 30 behandlingar. Kan ge skillnad så snart som den första dagen.

Prisklass – 400 kronor

Fördelar – Räcker för upp till 30 behandlingar. Kommer med en smart tandnyanskarta som gör det lätt att se resultaten. Man får manualen på svenska.

Nackdelar – Är ibland svårt att se hur mycket gel man trycker ut och då kan det bli lite för mycket på tänderna vid varje tillfälle.

Du kan köpa denna tandblekningspenna här.

 1. Dentaworks tandblekningsgel

Funktion – Gelen räcker för cirka 30 behandlingar och kommer med 3 stycken tandskenor samt en tandnyanskarta som gör att man kan se hur den fungerar. Man kan enkelt följa instruktionerna som ges på svenska i manualen som kommer med. Det är bara att stryka på tänderna då man får en stund över till tandblekning hemma.

Prisklass – 500 kronor

Fördelar – Gelen fungerar mycket bra och ger snabbt resultat. Man kan också se fram emot en blekning som räcker länge, det kan bli tal om flera månader utan att man gör om behandlingen.

Nackdelar – Skenorna är kanske inte de bästa på marknaden.

Du kan köpa denna tanblekningsgel här.

 1. Dentaworks Plus med tandblekningspenna

Funktion – Här får man både penna och gel samt tandskenor. Därmed kan man variera användningen på ett smart sätt och ta hand om blekningen även då man befinner sig på jobbet eller på resa. Flexibelt och bra.  Tandskenor kommer med och de är BPA fria.

Prisklass – 600-900 kronor (beroende på möjlig kampanj)

Fördelar – Man kan spara på att köpa båda produkterna i ett paket. Man får manual på svenska samt en bra tandnyanskarta att se resultaten med. Många nöjda recensioner av användare. Ser naturligt ut.

Nackdelar – Utan kampanjpris så kan det bli dyrt.

Du kan köpa detta paket här.

Här kan du se hur man använder en typisk tandblekningspenna:

 1. Dentaworks Tandblekningsgel

Funktion – Här får du en riktigt bra blekningsgel som består av 10 ml och som kan räcka upp till 30 behandlingar. Gelen kan användas med eller utan skenor och är lätt att applicera.

Prisklass – 350 kronor

Fördelar – Ett bra pris för en bra gel. Säker och lätt att använda. För många så kan denna gel räcka i upp till ett år beroende på hur ofta man behandlar.

Nackdelar – Kommer inte med skenor. Kan ta upp till 2 veckor innan man ser hela effekten.

Du kan köpa detta paket här.

 1. SimpleSmile Startkit

Funktion – I kitet så finns det 10 ml gel och 3 stycken munskenor att applicera gelen med. Man får också tydliga instruktioner. Det här är allt som man behöver för att komma igång med tandblekning hemma som fungerar.

Prisklass – 400 kronor

Fördelar – Ett bra kit som håller hög kvalitet. Produkten håller sig till svenska regler och lagar angående blekningsprodukter. Fraktfri leverans inom ett dygn. God smak.

Nackdelar – Finns ingen tandblekningspenna med i kitet. Skenorna kan vara svåra att forma och då ska man kontakta supporten för att få hjälp med att göra detta på rätt sätt.

Du kan köpa detta paket här.

 1. SimpleSmile Tandblekningspenna

Funktion – Med tandblekningspennan så applicerar du blekningsmedlet direkt på tänderna och med hög precision. Blekgelen i pennan kommer att sjunka in i tänderna och bleka inifrån.

Prisklass – 300 kronor

Fördelar – Man behöver inga munskenor för applikation.

Nackdelar – Inga särskilda nackdelar att nämna.

Du kan köpa detta paket här.

 1. SimpleSmile Startkit med penna

Funktion – Här får man både startpaket med skenor och en penna som är lätt att ta med sig. Det blir mycket tandblekningsmedel och en flexibilitet som många uppskattar. Dessutom så får man tydliga instruktioner som gör det lätt att använda blekningsprodukterna.

Prisklass – 500 kronor

Fördelar – Bra med både penna och vanlig blekning. Prisvärt och en av SimpleSmiles främsta produkter.

Nackdelar – Finns inga nämnvärda nackdelar med detta paket.

Du kan köpa detta paket här.

Måla tänderna vita!
 1. Dual Foam tandblekning

Funktion – Blek tänderna utan att använda munskenor och lägg inte mer än 5 minuter per dag på behandlingen. Perfekt innan läggdags!

Prisklass – 500 kronor

Fördelar – Snabba behandlingar och goda resultat. Här kan man räkna med att det blir lika bra som då man får tandblekningen hos en tandläkare.

Nackdelar – Det tar 3 veckor att bli klar med blekningen vilket inte är lika snabbt som med andra tandblekningsprodukter.

Du kan beställa Dual Foam här.

 1. Confident Smile Tandblekning med LED-lampa

Funktion – Det här är ett kit som innehåller allt som du behöver för att bleka tänder hemma. Dessutom så får du en smart LED-lampa som gör det lättare att se hur du ska applicera samt hålla koll på resultat.

Prisklass – 500 kronor

Fördelar – 100 % nöjd kundgaranti, lägsta pris garanti, gratis LED-lampa, fri frakt, ett kit som har precis allt som behövs. Blekningsgelen är fri från peroxid och godkänd enligt de nya EU-reglerna. Man slipper biverkningar som ilningar i tänder och problem med tandkött.

Nackdelar – Som nybörjare så kanske man inte behöver ett så stort kit.

Du kan köpa detta startkit med lampa här.

 1. Confident Smile tandblekningspenna

Funktion – Med en tandblekningspenna så kan du bleka dina tänder precis när du vill. Ta med den i fickan eller väskan och se fram emot enkel användning då du i praktiken ritar på dina tänder med blekningsmedlet.

Prisklass – 180-200 kronor

Fördelar – Fri från peroxid och lätt att använda. Man får en mycket skonsam behandling och får vitare tänder utan att skada emaljen. Fyllningar påverkas inte av denna tandgel!

Nackdelar – Fungerar mer som underhåll av tidigare blekningar än som grundmetod för att kraftigt byta färg på tänderna.

Du kan köpa tandblekningspennan här.

 

 1. Confident Smile tandblekningsgel

Funktion – Med denna blekgel så får du en jämn fördelning som leder till en bra behandling som inte ser fläckig ut. Man bleker cirka 20-30 minuter vid varje tillfälle och gelen fäster lätt på tänderna för enklare behandling.

Prisklass – 300 kronor

Fördelar – God smak, snabba resultat, hög kvalitet på gelen, ingen peroxid, i enlighet med de regler som gäller i EU. Man får en mycket professionell tandblekning hemma!

Nackdelar – Passar bäst om man redan har personliga bettskenor från Confident Smile.

Du kan köpa tandblekningsgelen här.

Leave a Comment