Gummibandet är ett av de viktigaste redskapen för träning hemma

Du har ett löpband eller crosstrainer men hur går det med styrkan? Ett gummiband är verkligen kanon att ha hemma när du ska träna. Först kör du din konditionsträning. Därefter kan du välja ett visst antal övningar som du vill göra med gummibandet.

Gummiband är för alla kroppsdelar

Det går att träna i stort sett alla kroppsdelar med gummiband. Du kan köra axlar, rygg, mage, ben, rumpa och tår med bandet. Genom att ha lite olika band med olika hårdhet får du ett bättre motstånd. Men det går förstås också att vira flera varv med ett längre gummiband för att ändra kraften.

Planera din träning

Det är viktigt att planera träningen med gummibandet väl. Bestämd dig för vilka kroppsdelar du ska tona och när. Kör alltid ett visst antal repetitioner och håll ordning på dessa. Det kan bli ojämnt om du inte gör lika mycket på varje sida och det är inte att rekommendera.

När du är klar ska du inte glömma bort att stretcha. Det kan du också göra med ett gummiband! Dessutom kan det vara skönt att slappna av muskler du har jobbat med genom att använda en massagepistol eller massagekudde. Det kan mildra eventuellt träningsvärk.

Utveckla din gummibandsträning

Fastna inte i ett program. Det är alltid roligt att utveckla gummibandsträningen. Låt dig inspireras av andra. Kika lite på videos online för att se nya rutiner som du kan testa. Det kan leda till att du kommer åt muskelgrupper som har fått vila alldeles för länge.

En spegel kan vara bra

När du tränar hemma har du kanske inte tillgång till stora speglar som på gymmet. Gummibandsträning mår dock bra av en spegel. Då kan du kolla din hållning och säkra att du jobbar på rätt sätt. Gummiband kan vara intensivt och därför är det väldigt viktigt att du står, ligger och sitter på rätt sätt när du tränar.

Leave a Comment