Hur deffar man bäst?

För att lyckas med deffningen så gäller det att ha en plan. Innan du börjar deffa så ska du alltså gå igenom hur du ska göra detta. Det du måste vara medveten om är ditt kaloriintag, hur du ska få i dig tillräckligt med protein och vilken typ av träning som du ska syssla med.

Vi börjar med det där med kalorier…

Till att börja med så är ju tanken att du med deffen kommer att bränna fett men bygga muskler. Det här kan man göra genom att dra ner på kaloriintaget men inte på näringsintaget. Du ska alltså inte svälta då du deffar utan istället ändra om i din diet så att du får gott om protein men mindre av kalorier som din kropp inte har någon nytta av. Ta reda på hur mycket kalorier du behöver, det här kommer att skilja sig från person till person, och räkna sedan ut hur mycket du ska få i dig för att ligga på minus. Det är inte bara så att man ska räkna kalorier för att kunna deffa. Du behöver ju även se över vad det är som du äter så att de kalorier du faktiskt får i dig är av rätt sort.

Protein

Välj ut ett bra proteinpulver som du kan använda dig av innan och efter träning. Med extra protein så hjälper man musklerna med sitt bygge och även med återhämtning. Här kan det vara smart att välja ett BCAA preparat som ger de aminosyror som muskelmassan behöver. Det finns billiga proteinpulver som är riktigt bra och som ger mer än självva proteinet som till exempel mineraler och vitaminer.

Träning

Vad gäller träningen så måste den genomföras på bästa möjliga sätt. Här ska du se på program som kombinerar kondition med styrka och som överraskar din kropp. Det kan vara bra att få hjälp av en personlig tränare för att utforma det träningsprogram som gör att man deffar på bästa sätt.

Leave a Comment