Bra att veta om bantningspiller – 23 intressanta fakta om bantningspiller

När man vill gå ner i vikt så kan man vilja testa det mesta med hopp om att det ska gå snabbare att nå den figur som man längtar efter. Visst är det så att bantningspiller kan fungera men det motsatta kan också stämma. Det viktigaste är att du förändrar livsstil, äter på rätt sätt, rör dig mera. Att enbart ta piller kommer antagligen inte att hjälpa såvida du inte tillhör de lyckliga få som verkligen kan komma över lusten att äta för mycket på detta vis.

Här är viktig och intressant information om bantningspillren som man kan köpa online. Läs den innan du beställer ditt paket!

 1. Det finns ingredienser som helt klart kan bidra till att du går ner i vikt, men det är viktigt att förstå att det inte rör sig om många kilon på kort tid utan snarare om ett stöd till annan fettförbränning som man sysslar med.
 2. En spännande effekt som bantningspiller kan ha är att de kan påverka rent mentalt så att man kommer över en blockering som kan ha funnits där och orsakat att man inte lyckas dra igång bantningen eller fortsätta med den tillräckligt länge.
 3. Piller som har koffein kan leda till uttorkning så man måste vara noga med att dricka mer om man tar den här typen.
 4. Även naturliga piller för snabbare viktnedgång kan ha bieffekter så man ska alltid ta en titt på informationen om biverkningar innan man börjar en kur.
 5. I och med att man måste hålla sig till en diet för att gå ner i vikt så finns det god anledning till att välja pillren som är till för att dämpa hungerkänslor och kanske också sötsuget.
 6. Det finns dietpiller som kan binda eller hjälpa till med att bränna fett medan andra som nämnt ovan är till för att dämpa hungerkänslor så att man äter mindre.
 7. Det finns farliga bantningspiller som kallas för Rainbow pills, eller regnbågspiller, på grund av deras utseende. Undvik den här typen av preparat genom att handla från säkra svenska butiker online. Om du beställer från en internationell sajt så måste du vara mycket noga med att undersöka precis vad det är som du får hem.
 8. Det där med mental effekt är faktiskt inte så långsökt för man har i studier med placebopiller sett att de som tagit dessa också gått ner i vikt. I en studie så kunde man till och med konstatera att en kvinna som fick placebo gick ner mer än de som fick verkliga bantningspiller!
 9. Det spelar ingen roll hur många dietpiller du tar, om du efter detta äter på helt fel sätt och sitter still i soffan så blir det ingen fettförbränning!
 10. Det finns piller som kan ha som sidoeffekt att det fettlagrande hormonet kortisol ökar och då blir det inte direkt tal om någon lyckad viktnedgång.
 11. Man kan bli beroende av bantningspillren precis som att man kan bli beroende av kaffe vilket väldigt många svenskar är.
 12. En studie av American Journal of Preventive Medicine fann ett samband mellan personer med låg inkomst och dietpiller. Detta var förstås en amerikansk undersökning men ändå väl värd att beakta.
 13. Även om man kan tycka att pillren som hjälper till med att bränna fett eller med att äta mindre snabbt ger effekt så är det viktigt att veta att man snabbt kan gå upp i vikt igen då man slutar med dem. Det är precis på grund av detta som det är så viktigt att man faktiskt förändrar sin livsstil och inte bara kör på en snabb bantning med hjälp av piller.

  Börja cykla till jobbet!
 14. Det finns mediciner som påverkas på ett negativt sätt av bantningspiller. Till exempel vissa antidepressiva preparat. Kolla alltid med din läkare innan du börjar med dietpiller om du tar någon form av medicin.
 15. Det finns piller som är helt naturliga och så finns det piller som är fullständigt kemiska men det första behöver inte vara säkrare än det andra för även naturliga substanser kan påverka kroppen på ett mycket starkt sätt.
 16. Det finns en fördel med att köpa bantningspiller från välkända företag som till exempel Svensk Kosttillskott som har för mycket att förlora på att sälja produkter som är farliga.
 17. När det handlar om fetma så kan en läkare skriva ut bantningspiller som förvisso medför vissa hälsorisker men som ändå anses vara att föredra då man jämför med riskerna som kommer med att vara så pass överviktig att man klassas som obese (fet).
 18. Det finns dietpiller som är till huvudsakligen för att ge snabbt viktnedgång och så finns det preparat som är till för en mer långvarig process.
 19. Det finns en myt som säger att kvinnor en gång i tiden använde piller gjorda av binnikemask för att gå ner i vikt.
 20. Något som kan göra att man blir beroende av bantningspiller är att man med dessa upplever att man tar kontrollen över sitt liv.
 21. Det kan vara klokt att ta reda på varför man är överviktig för att på så vis välja rätt typ av piller. Om man har en sköldkörtel som inte är tillräckligt aktiv så kan det göra att man går upp i vikt och också att man är för trött för att motionera. Här kan det hjälpa med piller som ger mer energi och även stimulerar metabolismen. Det rekommenderas dock inte att ta piller med grönt te om man har detta tillstånd eftersom de innehåller fluor vilket kan få en skadlig effekt.
 22. Intressant nog så har det visat sig att piller som används mot depression och mot epilepsi även tycks fungera som bantningspiller. Ett exempel på detta är Prozac som i Sverige kallas för Fontex. Det finns redan nu läkare som skriver ut dessa piller för viktnedgång.
 23. Det kommer hela tiden nya piller som marknadsförs som mirakulösa. Det här ska man ta med en nypa salt. Många gånger så är det bäst att köra på produkter som har många recensioner online och som är kända för att vara säkra att använda.

 

Här är en intressant video som handlar om bantningspillren som man kan få via en läkare då det finns skäl till att ta till lite kraftfullare metoder. Här får vi också veta att de flesta piller som man kan köpa utan recept i USA inte kan bevisas som fungerande och att intag av grönt te faktiskt kan leda till viktnedgång.

Leave a Comment